Finante

Pune-ti finantele in ordine in cinci etape

Distribuie mai departe

Ti se intampla foarte des sa astepti cu nerabdare urmatoarea zi de plata? In ciuda salariului destul de mare pe care il ai, nu reusesti sa faci economii de la o luna la alta sau ramai la jumatate fara niciun leu? Nici nu reusesti nicicum sa iti duci la bun sfarsit proiectele care sunt dragi inimii tale?

Cum ar fi sa incerci sa iti pui finantele in ordine pentru a vedea lucrurile mai clar? Iata cinci etape sau cinci istrumente care te vor ajuta sa respiri mai bine si de ce nu, sa iti realizezi cele mai indraznete visuri.

Fa bilantul situatiei tale financiare. Este un exercitiu crucial care iti va permite sa ai o privire de ansamblu cu privire la cheltuieli si la venituri. Vei identifica astfel mai usor care sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face pentru a redresa situatia.

Stabileste un buget. In acest fel, vei cu exactitate unde se duc banii si vei reusi sa iti controlezi mai usor bugetul.

Incearca sa scapi de datorii cat mai repede. Fiecare credit sau datorie de care reusesti sa scapi reprezinta inca o victorie pentru tine.

Atunci cand vine vorba despre bani sua credite, cuvantul de ordine este moderatie. Din acest motiv, ar fi bine ca de fiecare data sa iti analizezi foarte bine nevoile, sa incerci sa rezisti tentatiilor care sunt la tot pasul si sa nu te intinzi mai mult decat te tine plapuma.

Incearca sa faci economii. Vei incepe astfel sa te simti putin mai bogat. Ai bani pusi deoparte, te vei putea bucura de o anumita siguranta financiara care te va ajuta sa fii mult mai linistit. Si daca nu vei avea economii de care sa dispui te vei supune anumitor riscuri- mai ales la neprevazut- iti vei putea pierde locul de munca, te poti imbolnavi, iti poti lovi masina… trebuie sa fii pregatit in fata acestor situatii neplacute.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *