Resurse umane

Noi tehnici pentru departamentele HR

Distribuie mai departe

Orice afacere necesita instrumente de lucru eficiente.  Va prezentam in cele ce urmeaza trei dintre ele, din ce in ce mai folosite in organizatiile din lumea intreaga.

Gamificarea in cadrul procesului de invatare. Gamificarea reprezinta aplicarea anumitor elemente de joc sau a unor tehnici digitale folosite in cadrul designului jocului pe PC sau in diverse alte domenii precum business-ul sau procesul de invatare.

Acest concept, aparut din ce in ce mai des in diferite contexte in cadrul organizatiilor din lumea intreaga, presupune folosirea unor principii de joc, distractive, in cadrul unor contexte serioase. Gamificarea se poate utiliza in aproape orice proces din business, cu conditia sa fie adaptat cerintelor procesului si sa conduca la cresterea angajamentului si performantei angajatilor.

Managementul recompensarii. Managementul recompensarii se ocupa de formularea si implementarea strategiilor si politicilor cu privire la recompensarea corecta, consecventa si echitabila a oamenilor, in conformitate cu valoarea pe care acestia o aduc in cadrul unei organizatii si cu contributia lor la realizarea obiectivelor strategice de afaceri. Sistemul de recompensare este construit in concordanta cu obiectivele strategice de afaceri ale organizatiei si cu cultura organizationala a acesteia.

Managementul schimbarii. Acest instrument se foloseste in faza de pregatire a unui proiect de schimbare, cu scopul de a identifica si evalua rolul celor mai importanti participanti in sustinerea si implementarea acestuia.

Analiza participantilor se poate derula la nivelul echipei de proiect sau in cadrul unui focus grup in care sunt invitati reprezentanti ai mai multor arii de business care au legatura din punct de vedere operational cu derularea proiectului respectiv.

Pentru a surprinde cat mai multe perspective, analiza se pregateste mai intai individual si apoi se calibreaza la nivelul echipei/focus grupului, devenind astfel o sursa pentru echipa de proiect, in stabilirea principalilor pasi de comunicare si de actiune.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *