Arta

Decoratiuni de nelipsit in orice casa: tablourile

Distribuie mai departe

Tablourile au fost si vor ramane mereu articole de decor exceptionale; De ce sunt ele atat de speciale? Pentru ca vorbesc despre tine, despre gusturile si stilul tau. Acelasi lucru il fac si alte piese de decor, insa un tablou este mai special prin faptul ca este unic – nicio reproducere nu poate sa fie la fel ca originalul.

Mai recomand tablourile pentru decorarea unei case si dintr-un alt motiv – sunt foarte graitoare. Vorbesc despre stapanul casei cum niciun alt obiect nu o face. Asfel, un tablou cu un peisaj de sat romanesc poate arata o nostalgie a proprietarului dupa o copilarie la tara, alaturi de bunici, sau poate arata un respect nemarginit pentru viata linistita si tihnita de la sat; mai poate indica o anumita preferinta pentru niste culori prezente in tablou, sau pentru natura in general. Vreau sa zic, sper ca intelegeti, ca un tablou exprima multe; prin simplul fapt ca alegem un tablou anume comunicam ceva. Si tocmai pentru aceasta dotare cu sens tablourile sunt niste decoratiuni exceptionale pentru orice casa.

Daca va vine greu sa alegeti si vreti sa va cumparati in aceasta perioada un tablou, fie pentru voi sau pentru a-l darui cuiva, va recomand picturile de iarna. Nimic nu este mai poetic decat o casa calduroasa (de preferabil incalzita cu o soba pe lemne), decorata cu picturi de iarna deosebite. Si cum, de Craciun veti avea cu siguranta multi vizitatori, cu siguranta toti se vor simti minunat in casa voastra. Veti aduce imaginile superbe de afara – cu nametii de zapada, ulitele troienite, copiii pe derdelus sau cu bulgari in mana – in casa, la caldura, la lumina sobei.

Eu am multe tablouri, atat de multe ca nu am cum sa le pun pe toate pe pereti. De aceea, cum se schimba anotimpul, cum schimb si eu infatisarea casei cu ajutorul picturilor. Iar prietenii mei, cand ma viziteaza ma intreaba mereu “Ai renovat?”

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *