Auto-moto si Transporturi

5 motive pentru a incerca macar odata mersul pe motocicleta

Distribuie mai departe

Motocicleta este considerata de catre foarte multi specialisti un vehicul puternic si care iti ofera cele mai tari senzatii, totul intr-o aventura de neuitat! De aceea, pentru cei mai multi dintre motociclisti, pasiunea in sine consta in condusul efectiv al vehiculului, fie ca este vorba despre turele vitezomane din oras ori de pe sosele, drumuri virajate din munti sau circuite special amenajate pentru cei mai talentati rideri.

Pentru foarte multi rideri experimentati, mersul pe motocicleta este perceput drept un mijloc de transport care confera foarte multa liberatate, vizibilitate, acces mai facil la aerul curat de pe drumurile din natura si senzatia de “king of the roads”.

Dincolo de pericolele iminente care te pandesc la tot pasul, datorate, in principal, indisciplinei din trafic dar si protectiei scazute asigurate de catre motocicleta, aventurile pe doua roti trezesc, intotdeauna, amintiri de neuitat.

Vara si toamna sunt anotimpurile in care poti lasa masina in garaj si incerca o noua provocare: o iesire senzationala cu motocicleta! Iata, deci, care sunt motivele pentru care nu ar trebui sa ratezi macar odata ocazia de a te urca in saua unei motociclete de ultima generatie:

Libertate de miscare

Atunci cand pornesti la drum cu o motocicleta, simti cum dai frau liber libertatii de miscare si pasiune pentru motoarele puternice. Senzatiile tari sunt la ele acase, iar pasiunea de a experimenta mersul pe doua roti este satisfacuta.

Multa adrenalina

Adrenalina este cea care ne mentine aprinsa flacara pasiunii pentru sporturile extreme, dar si starea generala de bunadispozitie. Pe autostrada sau pe drumuri de munte, pe pamtele si virajele periculoase, vei pastra intotdeauna o amintire vie in mintea ta nerabdatoare sa testeze noi si noi aventuri! Experientele romantice, cat si cele care te mentin in permanenta cu sufletul la gura te fac sa te simti, cu adevarat, ca in filme!

Simti mai bine drumul

Desi foarte multi rideri asociaza mersul pe doua roti cu viteza, totusi, condusul unei motociclete poate induce, in mod involuntar, si ideea de “slow travel”, care confera, pe langa confort si siguranta, posibilitatea de a admira, in mai de aproape, famecul natural al taramului prin care calatoresti. Motocicleta este, de altfel, si un mijloc de transport destinat acelor persoane curajoase care isi propun sa patrunda pe drumul mai greu accesibile cu masina sau sa resimta mireasma si adierea blanda a vantului.

Motocicleta nu trebuie perceputa drept un vehicul sinonim cu adrenalina, ci, mai degraba, un mijloc de transport care te face sa savurezi micile placeri ale vietii!

In plus, ai acces pe drumurile stricate de tara, acolo unde orice masina ar circula cu mare dificultate.

Eviti traficul infernal

Unul dintre marile avantaje pe care ti le confera mersul cu motocicleta este, cu siguranta, reducerea timpului petrecut in trafic. Cu ajutorul motocicletei te poti strecura foarte usor printre vehiculele oprite la culoarea rosie a semaforului, ceea ce scurteaza, considerabil, durata de deplasare pana la destinatie.

Cost redus cu carburantul si piesele de schimb

Mersul cu motocicleta presupune un consum mai redus cu carburantul, in conditiile in care rezervorul unei motociclete cu depaseste 20 de litri, pe cand la o masina normala poti pune pana la 50 de litri de benzina.

Mai mult, piesele moto de schimb si revizia tehnica periodica sunt mai ieftine. De exemplu, un stator volant original, disponibil in stocurile dealerului autorizat unimotors.ro, porneste de la un pret de 485 de lei. Prin comparatie, un stator pentru un autoturism poate fi achizitionat chiar si la un pret dublu!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *