Ce să faceți dacă v-a fost furata mașina
Auto-utilitare

Ce să faceți dacă v-a fost furată mașina

Distribuie mai departe

Furtul de autovehicule este o crimă frecventă în toată lumea, cu sute de mii de mașini furate în fiecare an. Dacă sunteți victima furtului de mașini, raportați mașina furată la forțele de ordine și depuneți o cerere la compania dvs. de asigurări auto, dar înainte de acest lucru asigurați-vă că nu v-a fost ridicată de serviciul de tractări masini din diverse motive.

De asemenea, poate fi necesar să contactați compania dvs. de finanțare sau de leasing cu privire la vehiculul furat. Dacă faceți acest lucru, vă va ajuta să evitați problemele legale și să vă asigurați un proces de reclamații fără probleme cu polița de asigurare. Mai jos vă prezentăm pașii cheie pe care ar trebui să-i faceți în cazul în care v-a fost furată mașina.

Ce să faceți dacă mașina dvs. este furată

În timp ce vestea furtului mașinii poate fi copleșitoare, trebuie să luați măsuri imediate pentru a vă asigura că nu vă confruntați cu repercusiuni. Dacă nu faceți acești pași într-un timp rezonabil – în mod ideal imediat – nu numai că nu veți avea o mașină, dar puteți fi acuzat de infracțiuni care au fost comise cu vehiculul dvs. chiar dacă a fost furat.

Cu cât așteptați mai mult să raportați mașina furată la poliție și la asigurări, cu atât șansele se reduc să recuperați mașina.

Mai jos, prezentăm pașii pe care trebuie să îi urmați dacă vehiculul dvs. a fost furat.

  • Dacă vi s-a furat mașina, mai întâi trebuie să contactați oamenii legii și să depuneți un raport al vehiculului furat.
  • Asiguratorii nu vor onora o cerere de furt auto decât dacă a fost depus un raport al poliției.

Ar trebui să fiți pregătit să spuneți poliției tot ceea ce știți despre vehiculul furat. Dacă mașina dvs. are un dispozitiv GPS, ar trebui să anunțați poliția, deoarece vă poate ajuta să urmăriți mașina furată.

Detalii despre mașina dvs. care ar putea fi de ajutor pentru poliție include:

  • Orice caracteristici distincte ale mașinii
  • Culoare
  • Numărul plăcii de înmatriculare
  • Marcă, model și an
  • Numar de inmatriculare

Raportați mașina furată companiei dvs. de asigurări

Următorul pas este să contactați compania de asigurări auto și să vă raportați mașina furată. Deși nu există „asigurare auto furată”, dacă aveți o poliță de asigurare auto completă, sunteți acoperit pentru vehiculul furat.

Cu toate acestea – chiar dacă nu aveți o asigurare auto completă – ar trebui să anunțați asigurătorul despre furt. Acest lucru vă va proteja dacă cineva este rănit sau dacă bunurile sunt deteriorate în timp ce vehiculul nu se află la dvs.

Raportați mașina furată companiei dvs. de leasing sau finanțare

Dacă vehiculul furat este finanțat sau închiriat, va trebui să contactați compania de finanțare sau de leasing. În acest scenariu, compania de asigurare plătește o cerere către compania de finanțare sau de leasing și nu mai sunteți răspunzător pentru plăți.

Adresați-vă companiei dvs. de finanțare sau de leasing pentru a contacta direct asigurătorul, astfel încât procesul de creanță să decurgă rapid.

Pași după ce mașina dvs. este recuperată

Dacă mașina dvs. este furată și apoi recuperată, veți dori să verificați dacă a fost luat vreun bun din proprietate personală. Cu toate acestea, o asigurare completă nu va acoperi lucrurile furate care nu făceau parte din mașină – cum ar fi un telefon sau un laptop.

În continuare, ar trebui să vă examinați mașina la un service pentru a determina orice daune aduse vehiculului furat în timp ce acesta nu a fost în custodia dvs. Nu veți fi răspunzător pentru aceste daune atât timp cât a fost contactată compania de asigurare după ce vehiculul a fost furat. De obicei, asigurătorii au o perioadă de așteptare de aproximativ 30 de zile înainte de a accepta o pierdere pe un vehicul furat.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *