conducere defensiva
Auto-moto si Transporturi

Beneficiile unui curs de conducere defensiva

Distribuie mai departe

Daca sunteti sofer cred ca ati observat in trafic alti participanti care accelereaza agresiv, schimba benzile fara sa semnalize sau chiar incepatori care fac tot felul de greseli. Consider ca un curs de conducere defensiva este un castig pentru fiecare sofer care se hotareste sa il faca.

Poate ca aceasta este si prima lectie pe care o poti invata si anume ca nu poti controla actiunile pe care le fac ceilalti participanti la trafic. De aceea trebuie sa conduci cu grija, oriunde te-ai afla, pe o strada principala sau secundara, si oricat de aglomerata sau nu ar fi aceasta.

De ce sa urmez un astfel de curs?

Principalul scop al cursului este scaderea numarul de accidente rutiere, cursul indrumandu-va sa conduceti cu o atentie sporita in trafic, sa anticipati situatiile de urgenta.

Informeaza-te inainte de a pleca la drum cu aplicatia: trasee rutiere pentru a descopri cea mai avantajoasa ruta in functie de trafic si incidentele in timp real.

Siguranta soferului si pasagerilor sunt pe primul loc si se urmareste atingerea acesteia prin teste practice, si prin simularea mai multor situatii limita, unul dintre acestea fiind un impact frontal cu autovehiculul la o viteaza de 20 km/ora. Desi, la o viteza mica realizezi ca impactul in sine poate duce la cheltuieli in service foarte mari, implicand costuri de asigurare si totul la o viteza de croaziera.

Usor iti poti imagina ca un astfel de accident la o viteza de 50 km pe ora se poate transforma rapid intr-o tragedie. La aceasta viteza in functie de impact si autoturisme, masina poate fi dauna totala, iar pasagerii din masina sa ajunga in stare grava la spital, in cel mai rau caz chiar sa moara.

Daca vrei sa conduci defensiv, fie ca esti esti la volan de 1 an fie de 40 de ani, totul tine de deschiderea pe care esti dispus sa o oferi spre a invata si a intelege, ca lucrurile pot fi facute in mai multe moduri in trafic, si nu asa cum erai obisnuit sa le faci sau iti erau la indemana.

Ce inseamna sa conduci defensiv?

O atentie sporita in trafic pentru o expunere scazuta a propriei persoane, dar si a pasagerilor la riscul de a fi implicati intr-un eveniment rutier. Sa inveti de ce este atat de importanta schimbarea cauciucurilor de iarna si vara. Desi este o lege oblicatorie, inca sunt soferi care nu respecta acest lucru si merg pe principiul ca “nu se intampla nimic”. Atunci cand iei o curba incearca sa franezi incet inainte, si nu in curba evitand eventuale derapari.

Pastrarea distantei fata de cel din fata ta este un aspect foarte important si care, daca ar fi respectat intocmai ar reduce din numarul accidentelor sau ciocnirilor in trafic. Daca se intampla ceva cu masina din fata, trebuie sa ai acele cateva secunde in care sa realizezi ce se intampla si sa actionezi in consecinta.

Un aspect important sunt si drumurile aglomerata si coloanele de masini. Daca puteti evita o coloana de kilometri, care implica stres, este indicat sa alegeti rute ocolitoare care va aduc la destinatie mult mai repede, fie si cu pretul catorva kilometri in plus. Pentru aceasta va recomandam o aplicatie utila, rute auto, care va indica exact rutele alternative la traseul stabilit.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *