sistem-tubliss-roata-pe-18_i_68508_0
Auto-moto si Transporturi

Reguli pretioase pentru a transporta pasagerii in siguranta

Distribuie mai departe

Mersul pe doua roti implica, pe langa foarte multa pasiune, adrenalina, dorinta de senzational, si foarte mult curaj! Achizitionarea primei tale motocliclete este un moment plin de entuziasm. In verva in care te afli, esti mereu dispus sa iti etalezi calitatile tale de rider iscusit apropiatilor tai.

Atunci cand te pregatesti sa conduci o motocicleta performanta , cu multi cai putere, cu ajutorul careia sa poti demara in tromba, trebuie sa fii pe deplin constient ca soarta pasagerilor pe care ii transporti depinde, in foarte mare masura, de respectarea regulelor elementare de circulatie, cat si de abilitatile tale de rider. Apoi, ar trebui sa tii cont si de verificarea atenta a modului in care functioneaza motocicleta ta si sa fii intotdeauna pe faza pentru a achizitiona piese moto noi, ca sa pleci la drum fara mari emotii!

Mediul online este plin de ghiduri, manuale de conducere a vehiculelor pe doua roti, pe care internautii le pot consulta cu usurinta. Insa, cu totii trebuie sa constientizam ca o simpla recapitulare periodica a acestora este precum un “colac de salvare” din “ghearele” unor pericole iminente.

Iata cateva ponturi pe care ai putea sa le ai in vedere pentru un safety drive!

Acorda o mare atentie echipamentului de protectie

O vorba din batrani ne invata ca “Paza buna trece primejdia rea”, povata pe care o putem urma si in cazul in care ne propunem sa ne aventuram intr-o fascinanta cursa pe doua roti. In momentul in care demaram spre explorarea unor piesaje mirifice, primul lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere este sa ne asiguram ca echipamentul asigura o proctie maxima.

Motocicleta nu este un vehicul cu spatiu inchis, asa cum este masina. De aceea, suntem datori sa ne ferim pielea, ochii si capul de conditiile atmosferice extreme, precum vant puternic, soare arzator. Mai mult, trebuie sa ne ferim de pericolul iminent al zgarieturilor, leziunilor sau traumatismelor, care pot afecta coatele, genunchii sau capul.

Pe timpul sezonului card, expertii recomanda riderilor sa apeleze la hainele din piele, insa la fel de utile sunt si cele din naylon  gros, sau din material din blugi. Atunci cand sofezi, este indicat sa porti pantaloni lungi, pentru a preveni juliturile, si sa nu lasi cordoane sau sireturi care sa atarne, intrucat iti pot afecta pozitia aerodinamica pe care o adopti in timpul deplasarii.

Incaltamintea trebuie sa fie una solida, sa acopere atat laba piciorului, cat si glezna acestuia.

Verificarea motociletei

Nu te expune fara rost unor pericole care iti pot pune in primejdie sanatatea si integritatea fizica! De aceea, orice aventura, oricat ar fi ea de tentanta, trebuie precedata de o verificare amanuntita a motociletei, care sa implice si identificarea rapida a acelor piese moto uzate. Un prim pas ar fi sa te asiguri ca pneurile sunt umflate la o presiune optima, astfel incat rularea pe carosabil si adeverenta sa fie la potential maxim. Poti apela la un indicator de presiune, insa este extreme de important sa realizezi regulat aceasta operatiune simpla. In caz contrar, risti sa te confrunti cu o diminuare a gradului de control asupra motocicletei.

De asemenea, retine si faptul ca taieturi, crapaturile sau umflaturile rotilor sunt sursa unor explozii cu efect nefast asupra vietii tale!

Mai poti face o verificare de rutina a piulitelor, suruburilor, claxonului, oglinzilor sau franelor. Modul de functionare a franelor se verifica prin actionarea alternativa a franei din fata si a celei din spate. Nu uita nici se luminile de drum, stopurile, si semnalizarile cu care este dotata motocicleta. Sunt de o importanta vital ape timpul noptii sau in caz de intemperii!

Piese moto la tot pasul

Indiferent unde te-ai afla, daca ramai in pana sau daca motocicleta ta s-a defectat din cauza functionarii deficitare a unei componente, rezerva-ti timp pentru a gasi rapid solutii inteligente! Evolutia tehnologiei ne permite acum sa comandam piese moto direct de pe paginile oficale ale magazinelor online! Un distribuitor de piese moto originale pentru motocicletele Aprilia, KTM sau Kawasaki este Unimotors, Uniform SRL.

Porneste cu incredere la drum pentru a vizita cele mai frumoase locuri din Romania! Nu uita de casca de protectie, echipamentul adecvat si fii pregatit sa iei deciziile cele mai intelepte in caz de situatii extreme!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *