codul rutier
Auto-moto si Transporturi

Schimbarile majore ale codului rutier si cum sunt afectati soferii

Distribuie mai departe

Codul rutier se schimba de la an la an, facand din soferi niste elevi permanenti pentru informatiile noi aduse de acesta. Cu siguranta insa, cei mai interesati de schimbarile codului rutier, sunt cei care urmeaza sa dea examenul auto, deoarece ei vor fi cu siguranta testati din aceste cunostiinte si trebuie sa le stapaneasca la perfectie. Vezi acest articol pentru a invata ce trebuie sa faci pentru a lua carnetul auto.

Exista cateva metode foarte bune prin care poti sa afli noutatile care apar in codul rutier. Una dintre ele este sa cauti cea mai noua varianta a acestuia si sa o citesti din scoarta in scoarta. Acest lucru il poti face fara probleme pe odat.ro, unde gasesti absolut toate punctele de lege din codul rutier si ti le poti insusi.

Cea de-a 2-a varianta este sa rezolvi teste drpciv. Si acest lucru te ajuta, insa e posibil sa gasesti teste mai vechi sau pur si simplu sa nu acoperi absolut toate schimbarile in intrebarile pe care le gasesti.

Teoretic, pentru un sofer care respecta tot timpul legea, schimbarile nu ar trebui sa reprezinte nimic amenintator, acestea fiind facute doar pentru o ordine cat mai buna pe strazi. Cu toate astea, e bine sa fie cunoscute de toata lumea, atat de cei care sunt deja soferi, cat si de cei care urmeaza sa dea examenul auto.

Iata cateva schimbari majore ale codului rutier 2017:

Au crescut amenzile. Acestea au crescut pana la 9600 de lei iar pedepsele sunt mult mai dure pentru orice infractiune. Pentru depasirea vitezei legale cu peste 60 de km la ora, pe langa amenda uriasa este posibila suspendarea carnetului timp de 2 ani;

Inainte de schimbarea permisului de conducere este impusa o vizita medicala. Acest lucru nu poate sa fie decat benefic toata lumea. In primul rand soferii vor fi la curent cu sanatatea lor si strazile pot fi ferite cu usurinta de oameni bolnavi;

Introducerea unor camere cu radar in diverse puncte,la nivel national. Un alt punct care poate duce la o mai mare siguranta pe strazi este introducerea camerelor radar in cele mai periculoase zone, care ar scadea cu siguranta posibilitatea de creare a accidentelor.

Pe langa acestea, codul rutier dispune de zeci de astfel de schimbari, care insa, in mare parte nu aduc decat siguranta in plus.

Toate modificarile din 2017 se pot vedea aici.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *