Auto-moto si Transporturi

Site-urile cu raspunsuri DRPCIV

Distribuie mai departe

Din punct de vedere al eficientei, platformele de tip drpciv sunt cea mai potrivita unealta pentru cursantii scolilor de soferi, intrucat permite cursantilor sa se obisnuiasca cu atmosfera de examen, cat si cu tipurile de intrebari date. Dupa cum o poate confirma oricine care a facut macar un set de intrebari si raspunsuri drpciv, chestionarele difera destul de mult de cele de la sfarsitul manualului de legislatie, dovada in acest sens fiind numarul mare de persoane examinate care pica partea teoretica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

Desi exista voci care spun ca aceste chestionare auto, prin prisma faptului ca majoritatea sunt similare cu cele oficiale, mai mult fac rau cursantilor intrucat multi dintre acestia prefera sa invete direct raspunsurile, realitatea e putin diferita: gama de intrebari e imensa, astfel ca e mult mai convenabil pentru oricine doreste sa-si obtina permisul de conducere sa invete legislatia si nu seturile de intrebari si raspunsuri drpciv. In fond, dupa examenul teoretic mai urmeaza si examenul practic, care cu siguranta va fi picat in cazul in care cursantii invata mot-a-mot intrebarile. Adesea, politistii ii pun in incurcatura pe cei examinati cu indicatii ilegale, tocmai pentru a le testa insusirea informatiilor. Multi pica la aceste teste, dovada ca fie nu au invatat cum trebuie legislatia, fie au invatat fara sa inteleaga.

Un alt aspect al chestionarelor drpciv online e faptul ca, spre deosebire de cartile de legislatie, in cadrul unei singure simulari de examen, cursantii recapituleaza atat intreg codul rutier, cat si notiunile de baza de mecanica si de conduita preventiva. In manualele de legislatie nu se afla informatii referitoare la modul de functionare al masinilor si nici referitoare strict la normele de conduita preventiva, acestea din urma fiind oferite in cadrul instructajului oferit de catre scolile de soferi, iar asta inseamna ca cei ce se pregatesc doar cu intrebarile de la sfarsitul manualui de legislatie au o sansa in minus fata de cei care se pregatesc cu seturile de intrebari si raspunsuri la testele auto.

Inainte de a incheia, mai trebuie mentionat un lucru: chiar daca examenul pentru obtinerea permisului de conducere pare greu, privit per ansamblu, el nu verifica decat insusirea cunostiintelor de baza, cele fara de care nu se poate circula in trafic fara a nu pune siguranta proprie si a celor participanti la trafic in pericol. Tocmai de aceea, la examen sunt mult mai multe intrebari despre semne si despre ordinea prioritatilor decat despre mecanica sau despre amenzile obtinute in urma incalcarii regulilor de circulatie.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *