Casa si gradina

Cainii juniori – ce mananca?

Distribuie mai departe

acana hrana uscata

Este deosebit de important sa iti hranesti cainele cu mancare aleasa in functie de varsta si talia sa. Acesti doi factori sunt de o importanta aparte atunci cand vine vorba de mancarea cainelui.

Cainii juniori sunt cateii cu o varsta de peste 6 luni. De atunci puteti sa le administrati acest tip de hrana pana cand acestia vor deveni  maturi si va trebui sa le oferiti hrana de adulti. Trecerea de la junior la adult se face in functie de talie dupa urmatoarea regula (cu aproximatie):

  • Cainii de talie mica se maturizeaza incepand cu varsta de 9 luni
  • Cainii de talie medie devin adulti in jurul varstei de 1 an
  • Cainii de talie mare se maturizeaza mai tarziu, in jurul varstei de 14 luni.

Bineinteles, lucrurile sunt diferite de la rasa la rasa, insa acestea sunt, cu aproximatie, perioadele cand cateii se maturizeaza.

Inainte de aceasta perioada cainii pot sa manance hrana pentru juniori, cum este si Acana junior – la pret bun aici. Aceasta hrana va ajuta la tranzitia alimentara de la hrana de catei la hrana de adulti si are urmatoarele caracteristici:

  • este o hrana potrivita cainilor in crestere, completa, cu un aport optim de proteine, grasimi, vitamine si minerale. Prin aceasta cainele tau se va dezvolta armonios, va avea o musculatura buna si un sistem osos construit corect.
  • acest tip de hrana este bogata in proteine, nutrientele cele mai importante in alimentatia canina. In hrana Acana junior, o mancare super-premium, procentul de proteine ajunge la 60% din continutul acesteia.
  • vitaminele si mineralele se afla si ele intr-un procent mare in hrana pentru cainii juniori, fiind foarte importante pentru dezvoltarea masei musculare si mentinerea unei greutati corecte.

Aceste lucruri trebuie sa le cunosti despre hrana pentru cainii juniori. Nu ezita sa i-o oferi cainelui tau in perioada de tranzitie dinspre catel spre caine adult!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *