imobil paraginit
Casa si gradina

Cum sa nu primesti amenda pentru ca detii un imobil paraginit!

Distribuie mai departe

In Romania existau, in 2016, 3,5 milioane de imobile nelocuite. Desi imobilele au proprietari acestia ori nu sunt in tara, ori sunt mai tot timpul plecati sau au cel putin o a doua locuinta pe care o folosesc. Aceasta este principala cauza pentru existent atator cladiri in paragina, care se destrama pe trotuare si sunt gata sa pice peste trecatori.

Pe langa problemele de natura arhitectonice, multe dintre aceste cladiri au probleme cu instalatiile sanitare, multe dintre tevi sunt gata-gata sa explodeze datorita vechimei si ruginei, altele sunt deja rupte si intrerup apa pentru un cartier sau o zona dintr-un oras pe o perioada de timp nedeterminata.

Aceste problem ar fi usor de rezolvat daca cei mai mult dintre proprietari ar dispune sau ar apela la servicii de administrare a imobilelor  . Un astfel de serviciu asigura oameni care se ocupa nu doar de facturi, scrisori si gradina casei, dar si de instalatii sanitare, electrice si inclusive de intretinerea tamplariei sau a fatadelor cladirii. Asadar, indiferent de problema care ar putea sa apara in absenta proprietarilor, intretinerea imobilului ar fi asigurata si ar disparea, totodata si grija amenzilor date de primarie proprietarilor neglijenti care transforma cladirile in pericol public. Ori, costurile unui serviciu de administrare este infinit mai mic fata de amenzile uriase date de primarii pe motivul unui balcon cazut si rasfirat pe o strada.

De fapt, daca stam sa analizam situatia mai clar, un astfel de serviciu isi gaseste rostul si pentru cei obisnuiti sa plece in vacante pe durate mai mari de o saptamana. Nimanui nu ii place ideea de a primiun telefon de la vecini pe motiv ca I s-a spart teava, taman in mijlocul concediului. Hei, pana la urma urmei, cine vrea sa isi petreaca tot concediul framantandu-si mainile si stand cu gandul la a gasi instalatori?

De unde se pot obtine astfel de servicii? De la Repara Acasa. Asadar, daca insfarsit pleci in concediul acela de o luna sau ai un imobil pe care nu prea il vizitezi, intra pe site si scapa de o grija (sau mai multe).

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *