Cumparaturi

Organizarea unei liste de cadouri, solutia pentru a scapa de stresul de sarbatori

Distribuie mai departe

Cauza pentru care apropierea sarbatorilor devine motiv de stres pentru cele mai multe persoane este numarul mare de cadouri ce trebuie cumparate pentru toti cei dragi. In preajma sarbatorilor pana si cele mai inventive persoane ajung adesea sa ramana in pana de idei. Din fericire, internetul este o sursa inepuizabila de idei de cadouri pentru toate gusturile, preferintele si varstele.

Atunci cand trebuie cumparate mai multe cadouri, este in general o idee buna sa se intocmeasca o strategie si un mic plan ce poate fi urmat pentru fiecare cadou in parte. Aceasta lista care contine numele fiecarei persoane si cateva idei de cadouri poate simplifica mult intregul proces, reducand stresul resimtit atunci cand numarul de cadouri ce trebuie cumparate este mare, iar timpul si bugetul sunt limitate. Planuind din timp, toti acesti factori pot fi controlati, iar lista garanteaza faptul ca se va tine cont de buget si nu se va pierde nici o idee pe parcurs.

Pentru cumpararea unor cadouri pentru barbati din lista apropiatilor, se pot urma cativa pasi practici, ce usor modificati se pot aplica si la cumpararea cadourilor pentru doamnele din lista.

1. Gasirea unor surse de inspiratie – primul pas poate fi inceput chiar si cu cateva luni inainte de sarbatori sau evenimentul pentru care se cumpara cadoul. Cea mai sigura modalitate de a alege cadoul perfect este aceea de a intreba persoanele in cauza ce si-ar dori. O vizita la persoanele respective acasa poate dezvalui de asemenea un obiect care le lipseste sau pe care si l-ar dori.

2. Stabilirea hobby-urilor si intereselor – al doilea pas este trecerea in revista a hobby-urilor si intereselor persoanei pentru care se cumpara cadoul. In functie de acestea, lista de cadouri potrivite poate fi scurtata simtitor.

3. Stabilirea bugetului – bugetul pentru un cadou este foarte important, pe ratiuni ce merg mai departe de cele financiare. Spre exemplu, un cadou prea scump oferit unui barbat care este doar o cunostinta sau un prieten indepartat poate parea ciudat. In acelasi timp, un cadou prea ieftin sau pentru care pare ca nu s-a depus indeajuns de mult efort oferit unei persoane apropiate poate rani sentimente. In stabilirea bugetului pentru cadouri trebuie luate in considerare relatiile interpersonale.

4. Cautarea cadoului ideal – indiferent daca se hotaraste cumpararea de cadouri in magazinele fizice sau online, ideal este ca initial sa se foloseasca computerul, laptopul ori smartphone-ul pentru a face o lista cu produsele ce se potrivesc tipului de cadou ales pentru fiecare persoana in parte. Se poate face uz de comparatoarele de preturi pentru a gasi cele mai bune oferte, in mod special pentru acele cadouri mai costisitoare dedicate unor persoane speciale. Notarea unui numar de minim 3 si maxim 5-6 idei pe lista in dreptul fiecarui nume sporeste sansele de a gasi un cadou potrivit fara a deveni prea coplesitor.

5. Cumpararea din timp – inarmati cu o lista clara de idei si notite referitoare la bugetul si preferintele fiecarei personae apropiate in parte, se pot ataca magazinele din timp, inainte ca aglomeratia din jurul sarbatorilor sa ingreuneze intreg procesul. Se recomanda cumpararea unor cadouri barbati sau pentru persoanele cu aceleasi hobby-uri in acealsi timp. Spre exemplu, este foarte probabil ca intr-un magazin de articole sportive sa se gaseasca cadouri potrivite pentru mai multi dintre barbatii de pe lista.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *