posteaza.info
Pentru casa

Cana de filtrare a apei, principii si functionare

Distribuie mai departe

Cana de filtrare a apei este un recipient destinat filtrarii apei de la robinet pentru a o face mai sanatoasa pentru consum si sa ii ofere calitati gustative apreciabile.

Majoritatea canilor de filtrare a apei care permit purificarea apei sunt formate din trei parti. Primul este recipientul in care se varsa apa care urmeaza sa fie tratata. Dupa care vine filtrul propriu zis, din fibre de nuca de cocos pe baza de carbune activ. Filtrul este situat intr-un cartus care necesita schimbare periodica, chiar lunara.

Cana de filtrare a apei contine amestecuri speciale de carbune activ, capabile sa retina bacteriile dar si clorul, unele molecule organice sau pesticidele care pot fi prezente in apa. Carbunele atrage un numar mare de impuritati din apa insa nu este capabil sa retina nici nitratii, nici bacteriile. Agentii care contamineaza apa traverseaza filtrul si se fixeaza pe carbune. Ultima parte componenta a canii de filtrare a apei este compartimentul in care ajunge apa purificata. Filtru apa potabila este de obicei format din polipropilena si carbune activat.

Sfaturi de utilizare a canii de filtrare a apei

Se recomanda asezarea canii de filtrare a apei in frigider pentru a se evita dezvoltarea bacteriilor in compartimentul inferior. Apa nu trebuie pastrata in cana mai mult de o zi din acelasi motiv. Canile de filtrare a apei isi pierd eficienta odata cu trecerea timpului.

Un sistem de afisaj iti arata daca a venit momentul sa schimbi cartusul. In mod normal, cartusele filtrante de apa se schimba odata la patru saptamani. Totul depinde de utilizarea canii de filtrare a apei : daca nu o folosesti timp de trei saptamani, cartusul se va putea folosi in continuare. Daca o folosesti des, filtru de apa isi va pierde eficienta mai rapid.

Nu tine prea mult timp un cartus in cana de filtrare a apei deoarece toti poluantii captati si acumulati risca sa se elibereze in apa de baut.

Pentru o filtrare mai buna, iti recomandam si un sistem de filtrare in mai multe stadii. Acesta este format din mai multe cartuse filtrante, si care, fiecare, individual se comporta ca un filtru de apa. Eficienta sistemelor de filtrare este mult mai mare decat cea a canilor filtrante.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *