candelabre bucatarie
Pentru casa

De ce suntem obisnuiti sa cumparam candelabre?

Distribuie mai departe

decor cu candelabrePentru ca majoritatea constructiilor sunt mai vechi atunci cand s-a realizat reteaua electrica a acestora, toate camerele aveau cablurile scoase prin tavan, pentru ca majoritatea corpurilor de iluminat erau sub forma de candelabre. Sub diverse stiluri si cu diferite accente, dar toate atarnau din tavan. Tehnologia a avansat foarte mult in ultimul timp, dar iesirile au ramas tot acolo. Asa ca, oamenii au incercat sa gaseasca solutii care sa se potriveasca la ceea ce aveau deja asa ca, fie cumpara plafoniere de sticla care nu sunt nici pe departe atat de interesante si nu ofera intotdeauna lumina necesara pentru o camera, sau raman la varianta candelabrelor.

De aceea ne-am gandit sa va propunem cateva modele de candelabre, reprezentative pentru diferite stiluri, pentru care sa recomandam amplasarea si genul de decor in cadrul caruia se potrivesc. Nu vrem sa ne impunem ideile, insa consideram ca este bine sa le aratam oamenilor posibilitatile pe care le au daca doresc sa ilumineze o camera intr-un mod cat mai placut.

Si incepem cu candelabrele clasice si foarte elegante, cu elemente de sticla, cristal sau acryl. Dupa cum se observa in imagine, un astfel de candelabru este extrem de util atunci cand avem un decor elegant sau chic. Avem acolo o masa pregatita pentru cina, avem scaune tapitate, multe vaze cu flori si pahare de cristal, asadar, este contextul perfect pentru un sir de candelabre elegante si extravagante. Ce mai conteaza ca totul se petrece in natura, sub o pergola?

Glumim acum, insa exact acel model de candelabru il regasiti in magazinul de corpuri de iluminat Universul Luminii, insa noi, oameni normali fiind, nu trebuie sa ne apucam sa ne insiram candelabre prin gradina, doar pentru ca aceasta a fost viziunea unui artist. Mesajul este acela ca oriunde ar fi, o sufragerie cu asemenea elemente de de decor, are nevoie de un asemenea candelabru care sa o lumineze si sa completeze atmosfera deja creata.

candelabre livingSufrageria este o camera care este predispusa sa aiba un candelabru, pentru ca este, clar, nevoie de lumina care sa coboare de sus pentru a putea vedea toata lumea de la masa mancarea si tot ce se intampla la masa. Insa mai sunt si alte incaperi in care un candelabru nu este iesit din comun. In camera de zi, daca decorul este mai modern si minimalist, atunci recomandam un candelabru asemanator cu cel din imaginea alaturata.

Dormitorul este inca una dintre incaperi in care se poate incadra un candelabru, insa, de aceasta data, sugeram un candelabru cu abajururi mai opace, pentru ca aceasta nu este o camera in care sa fie nevoie de multa lumina. Asta cu conditia ca decorul acestuia sa fie unul apropiat de clasic. Daca va ganditi la lectura dinainte de culcare, pentru aceasta exista veiozele.

candelabre bucatarieNu in ultimul rand, bucataria poate beneficia de frumusetea unui candelabru, insa aici vom introduce corpuri de iluminat cu leduri, pentru ca lumina este mai puternica, iar aici este nevoie de asa ceva, ba mai mult, este de preferat sa avem candelabre cu abajururi orientabile, daca le putem numi asa. Ideea este de a orienta lumina acolo unde este nevoie. Aveti un exemplu foarte bun in imaginea alaturata.

Mai multe sfaturi va putem da punctual, daca doriti sa ne cereti parerea, pe pagina de Facebook a magazinului, https://www.facebook.com/universulluminii.ro, fie public, pe perete, fie intr-un mesaj privat. Sutem nerabdatori sa va ajutam sa alegeti corpurile de iluminat care sa se potriveasca locuintei voastre.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *