Pentru copii

Care sunt lucrurile de care are cu adevarat nevoie un copil pentru a se juca

Distribuie mai departe

Atunci cand vrei sa alegi o jucarie sau mai multe pentru un copil, cu siguranta ca ajungi sa te pierzi in multidudieea de modele propuse pe piata. Unele sunt cu adevarat mult mai potrivite sau mai eficiente decat celelalte, deoarece contribuie la dezvoltarea spirituala si cognitiva a copiilor.

Daca functia primara a unei jucarii este sa distreze si sa incante copiii, unele dintre ele prezinta o multime de alte virtuti pedagogice. Mai ales cele care se adreseaza copiilor de 3-7 ani, o perioada cruciala in dezvoltarea lor. In aceasta perioada isi dezvolta caracterul, functiile cognitive si putem vorbi si despre o dezvoltarea spirituala a lor. Joaca este deci o excelenta modalitate de a stimula aceasta faza de dezvoltare.

Pentru a favoriza si incuraja invatarea. De la varsta de 3 ani, copiii intra in faza de invatare. Deci ar trebui sa incerci sa ii stimulezi cu unele jocuri de logica si de constructie precum puzzle-uri sau lego. In acest fel, vor invata notiuni precum autonomia si vor invata sa fie si mai responsasibili adunand jucariile sau punand masa.

Pentru a stimula creativitatea. Atunci cand vine vorba despre creativitatea copiilor, posibilitatile sunt infinite. Esential este sa aiba cat mai multa libertate, fara constrangeri, pentru a se putea exprima din plin.

Pentru a incuraja bunavointa. Un copil trebuie sa fie incurajat sa se joace si sa se arate

Creativ pentru a-i intalni si sustine pe ceilalti. Responsabilitatea de a incuraja un comportament gentil si prosocial revine deci parintilor. Fa deci impreuna cu copilul un tort pentru un coleg sau incurajeaza-l sa monteze un spectacol pentru un membru al familiei.

Pentru a ameliora concentrarea. Jucariile anti-stres sunt si ele foarte importante pentru a favoriza relaxarea. Aici intra si spinnerele si titirezul.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *