Carti Pentru copii

Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala – primul pas catre clasa pregatitoare

Distribuie mai departe

Tranzitia dinspre gradinita catre scoala este intodeauna un moment stresant pentru copii si parinti. Copiii nu stiu inca ce ii asteapta, dar vor simti pe pielea lor in primele zile de scoala. Parintii insa, au responsabilitatea de a-i pregati cat mai bine pe micuti pentru noul capitol din viata lor.

Ce trebuie sa faca parintii inainte ca micutii lor sa mearga la scoala? Gasiti in randurile de mai jos cateva idei:

  • sa caute pe internet sau sa se intereseze asupra subiectelor care se vor dezbate in clasa pregatitoare. Gasiti aici o categorie destinata doar manualelor pentru clasa pregatitoare. Dupa aceea, parinti pot sa le propune educatorilor de la gradinita sa vorbeasca in ultimele zile si despre aceste subiecte.

  • sa discute cu copiii lor despre schimbarea care se va intampla in vietile lor. Parintii nu trebuie sa isi menajeze copiii, pentru ca acestia sa nu sufere, deoarece ajunsi intr-o situatie nemaintalnita copiii nu vor stii cum sa se descurce. Asadar, copiii trebuie sa stie ca vor avea alti colegi si alta “educatoare”, ca va trebui sa stea in banca lor, sa aiba mai multa rabdare. Daca ii veti pregati in felul acesta, copiii vor accepta mult mai usor schimbarea.

  • sa ii lase sa discute cu copii care merg la scoala deja (prieteni de familie, copiii colegilor de munca etc.) La multe gradinite se practica obiceiul ca intreaga grupa sa mearga in vizita la scoala, unde li se prezinta micutilor viata de scolari. De obicei, dupa aceste vizite toti prescolarii isi doresc sa mearga la scoala.

  • sa cumpere impreuna rechizite pentru scoala. Sa il lase pe copil sa isi aleaga propriile obiecte pentru scoala si sa ii cultive grija pentru acestea.

Daca parintii isi fac timp pentru aceste lucruri, copiii lor prescolari vor merge cu drag la scoala iar tranzitia de la gradinita la scoala va fi abia simtita de catre copil.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *