alimentatiei bebelusului
Divertisment

Diversificarea alimentatiei bebelusului

Distribuie mai departe

Bebelusul are nevoie sa fie hranit cat mai des cu alimente care il pot ajuta la cresterea sa. Alimentele trebuie sa fie foarte sanatoase pentru ca bebelusului sa nu ii apara complicatii. De asemenea, alimentatia trebuie sa fie una diversificata pentru ca acesta se va plictisi daca dumneavoastra ii tot dati aceeasi mancare zi de zi. Pentru a ii diversifica alimentatia exista mai multi pasi pe care o sa ii prezentam. Cand bebelusul are deja 4 luni puteti sa ii adaugati cateva linguri de cereale fara gluten in biberon, si mai ales in biberonul de noapte.

Daca doriti sa stiti la ce este alergic copilasul dumneavoastra, sfatul nostru este ca de la 5 luni sa incepeti sa ii dati frunte sau legume fierte, fie in biberon sau cu o lingurita. Acestea trebuie sa fie date copilului la un interval de cateva zile pentru ca dumneavoastra sa va puteti da seama daca acesta este alergic la o anuma fructa sau leguma. Recomandam urmatoarele alimente: mere, pere, banane, dovlecei, caise, cartofi, prune, piersici dar si multe altele.Cand copilasul a facut noua luni deja trebuie sa il hraniti cu bucatele mici.

Daca acesta le refuza sa nu va speriati, este normal, dar dumenavoastra trebuie sa continuati sa il hraniti asa pentru ca micutul sa se obisnuiasca. De asemenea, de la varsta aceasta, puteti introduce in alimentatia sa legume crude, iaurt, branzeturi tari, paine, orez, paste mici. Cand bebelusul a implinit un an, acesta poate manca alaturi de dumneavoastra.
Trebuie neaparat sa renuntati la laptele praf si sa treceti la un lapte semi-degresat, sau de crestere.

Salvează

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *