Divertisment

Jocurile de strategie si istoria lor

Distribuie mai departe

Jocurile de strategie sunt acele tipuri de jocuri in care trebuie sa iei decizii ,decizii care vor influenta mersul jocului pe mai departe.Toate jocurile de acest joc necesita o strategie foarte bine pusa la punct,si anticiparea anumitor probleme care ar putea aparea in momentul in care iei o decizie .

Termentul “Strategie” vine din limba greaca.

Tipurile de jocuri de strategie :

Strategie Abstracta

In jocurile de strategie abstracta,jocul este in mica parte legat la o tema din lumea reala.Mecanismul acestui joc este sa nu incerci sa simulezi realitatea,ci mai degraba sa incerci sa intelegi logica jocului .

Strategia de echipa

Unul dintre cele mai reprezentative jocuri de acest gen este Contract Bridge,un joc de carti care consta in doua echipe a cate doi jucatori fiecare.Unii spun ca pentru a juca acest joc ai nevoie de aceleasi caracteristici ca cele folosite in afaceri .

Simulare

Acest tip de joc este o incercare de a simula decizii ca cele pe care le-ai lua in lumea reala daca ai fi pus intr-o anumita postura.Acest mecanism reflecta care ar fi consecintele pe care le-ai avea in lumea reala daca ai lua anumite decizii .

Jocurile de razboi (Wargames)

Jocurile de razboi (Wargames) sunt jocurile care simuleaza lupte militare,campanii sau razboaie in toata regula.Jucatorii se vor confrunta in acest tip de joc cu situatii in care s-au gasit si cei care au participat in carne si oase la astfel de lupte sau razboaie .Unele dintre cele mai reprezentative jocuri de acest gen sunt Warhammer 40,000,Paths of Glory si Diplomacy .

Piata jocurilor video a crescut enorm in ultimii ani,devenind o adevarata industrie.Jocuri noi,de o calitate exceptionala se lanseaza in aproape fiecare luna,si jucatorii sunt din ce in ce mai multumiti de jocurile aparute .

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *