Amenajari exterioare

Cateva idei pentru a amenaja un balcon vegetal

Distribuie mai departe

Deoarece afara zilele sunt din ce in ce mai lungi si mai calduroase, cel mai bine ar fi sa incerci sa amenajezi la tine acasa un colt plin cu verdeata si linistit. Deci daca vrei o mica oaza unde sa te retragi zilnic, descopera cateva idei pentru a crea un paradis vegetal la tine acasa. Si asta chiar intr-un spatiu mai mic.

Creeaza intimitate la tine acasa datorita plantelor vegetale. De-a lungul balustradei de la balcon, poti agata jardiniere pline cu plante cataratoare. Poti pastra una sau doua goale pentru a avea loc unde sa iti pui lucrurile. Adauga un plus de verdeata si peretilor datorita plantelor agatatoare asezate in cosulete sau jardiniere suspendate.

Poti folosi pentru peretele din balcon un piedestal unde sa asezi florile. Poti aseza pe el florile tale preferate si de ce nu, o multime de plante aromatice.

Alege un mobilier in nuante de verde. Daca spunem balcon vegetal, spunem si mobilier natural, in minunate nuante de verde. Dar asta nu inseamna ca nu poti miza si pe alte nuante de bej sau de maro. Mobilierul din lemn, in nuante cat mai naturale este si el bine venit.

Taburetii sunt cea mai buna alegere si ei atunci cand nu vrei sa supraincarci spatiul. In plus, se pot aseza unul peste altul si aseza intr-un colt atunci cand nu mai ai nevoie de ei.

Maximizeaza spatiul de la tine din gradina cu ajutorul unui mobilier flexibil. Poti combina doua parti modulare dintr-o canapea pentru a crea un pat sau un fotoliu confortabil.

Lumineaza balconul cu ajutorul lanternelor. Atunci cand noaptea se lasa, iti poti ilumina balconul cu ajutorul catorva lanterne. Te poti infofoli intr-o cuvertura si poti profita mai apoi din plin, in liniste de privelistea din jur.

Accesoriile galbene vor pune cel mai bine in valoare balconul tau vegetal. O stropitoare, un ghiveci galben sau mai multe, o lanterna… sunt cele care vor atrage atentia. Dar si accesoriile in nuante de albastru electric sau de rosu viu.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *