Amenajari interioare

Au copiii nevoie de saltele de pat speciale?

Distribuie mai departe

Au copiii nevoie de saltele de pat speciale?

Iata o intrebare destul de frecventa, al carei raspuns este clar: da. Trebuie sa aveti cel putin la fel demulta grija cand alegeti salteaua unui copil ca atunci cand o alegeti pe cea pentru adulti.
In timpul cresterii, este foarte important sa beneficiezi de un pat de calitate, care sa ofere un suport adecvat pentru coloana vertebrala. Arcurile nu ar trebui sa se simta iar suprafata nu trebuie sa aiba denivelari, astfel incat regiunea lombara sa nu fie tensionata, pentru a evita intinderile sau oboseala musculara.
Desi, pentru majoritatea copiilor nu este nevoie de o saltea ortopedica, una de calitate este recomandabila. Nu este nicio problema daca ii implicati pe cei mici in procesul alegerii: lasati-ii sa le incerce in voie, de multe ori va vor da informatii valoroase; in plus, le asigurati si o doza buna de distractie.
Desi pe piata se gasesc saltele pentru copii care au dimensiuni variate, nu este obligatoriu sa alegeti una mai mica. In cazul in care cei mici dorm intr-un pat mare, o saltea de calitate le va oferi tot confortul necesar. In plus, stim cu totii ca vor creste. Daca. In schimb, patul lor este mai mic, va trebui sa gasiti o saltea care sa corespunda cu dimensiunile acestuia – astfel de saltele gasiti, intr-o gama foarte larga, pe vreaumobila.ro.
Trebuie sa mai aveti in vedere si caracteristicile aditionale pe care le pot avea aceste obiecte de mobilier atat de necesare. Unele dintre ele au, de pilda, un strat antimicrobian, la suprafata. Altele au un invelis impermeabil, o proprietate foarte importanta, mai ales pana la o anumita varsta.
Schimbatul decorului este un lucru foarte entuziasmant pentru cei mici, astfel incat orice modificare le poate induce o oarecare surexcitare, care sa le perturbe programul de somn. Daca le luati si pijamale noi, care sa se asorteze cu noul aspect al patului sau lenjerie noua, aveti grija sa spalati aceste lucruri folosind balsam, pentru a fi moi si catifelate.
Oricum, dupa cateva nopti se vor obisnui, si vor dormi neintorsi! Ceea ce, trebuie sa recunoastem, poate fi o veste foarte buna pentru noi.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *