Internet (din online)

Anglia si minunata ei istorie

Distribuie mai departe

„Tara Saxonilor”, o istorie absolut magnifica

Cine nu a auzit macar o data in aceasta viata de Anglia, de Londra, de regina Angliei sau de printii si printesele atat de mult mediatizate prin ziarele de scandal din orice colt al lumii? Cu siguranta ca macar o data ati auzit despre aceste chestiuni, iar Anglia este fara doar si poate una dintre cele mai mari atractii mondiale, din toate punctele de vedere posibile, dar mai ales cand vine vorba de turism.

Cu o minunata istorie in spate si cu o lunga, chiar foarte lunga poveste, Anglia este cu desavarsire una dintre cele mai frumoase tari de vizitat si chiar una dintre cele mai preferate de catre turistii din toate colturile mapamondului.

Potrivit istoriei, numele de „Anglia” provine de „Tara anglilor” (in limba engleza: „England” pentru „Land of the Angles”). Aceasta provenienta face referire in fapt la angli, un trib germanic de vest, care a migrat si s-a asezat in insula in jurul secolului al V-lea si care trib provenea din peninsula Iutlanda. Practic, in zilele noastre, fosta peninsula Iutlanda este ocupata de catre Germania si Danemarca. Alte doua triburi de neam germanic vestic s-au asezat in aceasta zona, acestia fiind iutii (proveniti din peninsula Iutlanda) si saxonii (din nord-vestul Germaniei din zilele noastre). Numele atribuit Angliei provine din limba cornica si poarta denumirea de Pow Sowse, iar in traducere inseamna „Tara Saxonilor”. De altfel, de aici a pornit practic si denumirea de „saxoni”, denumire sub care ii cunoastem si in zilele noastre pe celebrii englezi britanici.

 

Turistii sunt indragostiti de Anglia

Anglia este o tara deosebita, cu cadre naturale superbe, orase foarte frumoase, muzee, localuri, privelisti uluitoare, acestea fiind si motivele pentru care milioane de turisti viziteaza „Tara Saxnolilor” cu atat de mare pasiune si placere. Pentru a afla cat mai multe informatii utile despre Anglia, puteti cauta date pe site-urile de turism engleze (foarte multe la numar), iar daca nu va descurcati cu limba engleza, puteti apela cu incredere la un dictionar englez roman, care sa va usureze munca. Nu mai stati pe ganduri si aflati cat mai multe despre aceasta minunata tara!

Distribuie mai departe

One comment

  1. Am cautat in foarte multe resurse online si am gasit in sfarsit ca numele Angliei provine de la Tara Anglilor ………. Am avut o tema la engleza si nu stiam exact. Util articolul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *