Internet (din online)

Cu ce ne poate ajuta prognoza meteo?

Distribuie mai departe

Indiferent ce planuri urmeaza a fi urmate, prognoza meteo poate ajuta in planificarea concediilor, a calatoriilor sau chiar a iesirilor scurte din weekend. In ajutorul celor interesati de cum va fi vremea peste o zi sau peste o saptamana, tot mai multe site-uri de profil ofera informatii legate de starea vremii.

In cazul zonelor strabatute de uragane sau taifunuri, informatiile venite din surse ce prezinta starea vremii sunt extrem de necesare locuitorilor acelor zone deoarece pot face diferenta dintre viata si moarte. Uraganele, de exemplu, sunt tipuri de furtuni ciclonice dintre cele mai puternice, puterea acestora masurandu-se pe o scala de la 1 la 5, cele mai slabe de gradul 1 avand vanturi de peste 120 km/h iar cele mai puternice de gradul 5 cu vanturi de peste 250 km/h. De asemenea, viteza de deplasare a uraganelor variaza de la 8 km/h pana la 80 km/h.

Totodata si prognozarea vremii secetoase si extrem de calduroase poate fi utila agricultorilor sau silvicultorilor, astfel, acestia putand sa isi protejeze investitiile.

In afara de aflarea informatiilor despre vreme de la radio sau televiziune, site-uri specializate cum ar fi cel de aici, pun la dispozitie date despre prognoza meteo pe termen mai lung precum si date despre presiunea atmosferica, foarte necesare persoanelor care au probleme de sanatate privind tensiunea arteriala. Spre exemplu, scaderea presiunii atmosferice mareste gradul de retinere al apei in organism, in timp ce cresterea presiunii atmosferice duce la eliminarea acesteia prin urinare.

O cautare pe internet despre vremea intr-o anumita zona, poate etala pe monitorul calculatorului cateva site-uri ce pot oferi informatii foarte utile din zona respectiva, in urma carora se pot planifica anumite actiuni viitoare in domenii cum ar fi agricultura sau viticultura, domenii strans legate de starea vremii.

Cu siguranta prognozarea meteo are la baza eforturile depuse de specialisti in urma analizei mai multor factori si a informatiilor oferite de aparatele de care dispun sau a analizei hartilor meteo. Prognoza vremii se face analizand imaginile primite de la sateliti meteorologici, radare meteorologice tip Doppler precum si a observatiilor meteorologice efectuate la statii meteo atat din tara cat si din toata Europa, toate aceste institutii colaborand intre ele in permanenta.

Astfel, indiferent de cum sunt accesate informatiile despre starea vremii, acestea sunt utile din multe puncte de vedere si in multe domenii de activitate.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *