mysql logo
Internet

Cum poti fi sigur ca postarile blogului tau nu se pierd

Distribuie mai departe

mysql logoDupa o munca titanica, putem spune, de a intretine blogul firmei sau pe cel personal, poate nu te gandesti ca baza de date cu posturi si comentarii se poate pierde, in doi timpi si trei miscari, din cauza unui virus, a unor diverse modificari si update-uri de servere sau chiar din cauza spargerii contului de hosting. Iata doar cateva motive cat se poate de relevante sau de pericole care stau la panda site-ului tau. Exista metode de firewall la servere sau site-uri, insa acest lucru nu opreste pe nimeni sa iti fure datele, spre exemplu pentru a castiga bani din munca si ideile tale.

O solutie tot mai vehiculata si mai raspandita printre utilizatorii de hosting este back-up-ul in diverse forme a serverului sau a bazei de date. Firmele e posibil sa utilizeze mai multe tipuri de baze de date, dar cele mai bune si mai utilizate in industrie sunt cele MySQL. Primul si cel mai bun sistem open-source de baze de date. Este flexibil, usor de folosit si ideal pentru site-uri deoarece le permite o dezvoltare rapida. O copie a serverului sau o replicare mysql este o solutie ideala pentru un numar mare de site-uri fie ele bloguri sau alte tipuri. Locatii diverse pe glob sau pe o distanta intinsa una fata de alta, in care sa fie construite datacenter-urile este ceea ce presupune alte baze de date, copii ale celor originale. In cazul unui blog sau site creat pe platforma cms wordpress bakc-up-ul datelor se poate face automat prin WordPress database back-up. Nu trebuie decat instalat, specifivcat la ce intreval sa faca back-up si adresa de mail la care sa iti trimita back-up-ul. Este recomandat un back-up saptamanal sau o data la cateva zile, daca postati des.

In functie de buget si marime a site-ului puteti alege intre mai multe tipuri de back-up. Un blog cu postari de calitate si multi vizitatori sau clienti are nevoie de siguranta ca oricand ar exista o eroare sau virus datele ii sunt salvate intr-o a doua locatie. Unul dintre sustinatorii si practicantii metodelor de back-up este si Claus Web: http://www.clausweb.ro/gazduire-web.php.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *