Internet

Laptop nou sau second hand?

Distribuie mai departe

Nu stiu daca v-ati pus aceasta intrebare, dar cu siguranta ar fi trebuit sa o faceti daca v-ati achizitionat de curand un laptop nou. Care este diferenta dintre un laptop nou si un laptop second hand? Cand este de preferat un laptop nou si cand unul second hand? Si bineinteles, de ce? Ei bine, la aceste intrebari voi incerca sa va rapsund mai jos.

1. Care este diferenta dintre un laptop nou si unul second hand?

La diferenta nu ma refer la cea ca unul e nou si altul second ci la care sunt diferentele si avantajele unuia si a altuia.

In primul rand, in cazul unui laptop nou dvs. veti fi cel care il va desigila, adica primul utilizator, veti fi cel care va induce stilul de viata al acelui laptop si respectiv durata sa de viata pe cand la un laptop second hand acest lucru a fost efectuat de catre primul proprietar. Diferenta majora de pret inclina balanta de multe ori pentru laptopul second hand, care in multe cazuri are aceeasi perioada de garantie precum laptopurile noi.

Un laptop nou inglobeaza cele mai noi tehnologii disponibile de pe piata pe cand un laptop second hand dispune de cele din anul de fabricatie, cu mici exceptii atunci cand acesta poate fi upgradat.

2. Cand este de preferat un laptop nou si cand unul second hand?

O alta intrebare cheie a carui raspuns decide achizitia. Daca doriti sa utilizati laptopul doar pentru functiile sale de baza: navigat, filme, muzica, messenger, etc., atunci un laptop second hand vi se potriveste de minune pentru ca la un sfert din banii pe care i-ati da pe unul nou veti putea utiliza un laptop destul de bun ca performante si in plus veti beneficia si de o garantie de 12 luni. Totusi, daca aveti de gand sa utilizati laptopul in aplicatii noi ce necesita anumite resurse va trebui sa optati pentru un laptop nou ce inglobeaza aceste resurse, dar fiti atenti ca modelul pe care il alegeti sa poate fi usor de upgradat pe viitor.

In concluzie, alegerea unui laptop depinde in mare parte de bugetul de care dispuneti, de modul in care va fi utilizat viitorul laptop si de perioada de timp pentru care va ganditi ca il veti pastra.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *