Unelte promovare website

Cum se alege web hostingul potrivit?

Distribuie mai departe

O parte extrem de importanta in procesul ce incepe cu designul si realizarea paginilor web si se termina cu lansarea acesteia, este alegerea web hostului potrivit. Un factor foarte important in luarea acestei decizii este tipul de site pentru care este nevoie de gazduire web. Este vorba de o pagina personala? De e-commerce? De un site complex, cu forum si blog? Sau un site de prezentare al afacerii? La toate aceste variante, solutia de hosting optima este una diferita. Cel mai bine este ca optiunile sa fie bine investigate in prealabil, ori eventual, daca clientul cunoaste alti detinatori de pagini de genul respectiv, se poate cere sfatul acestora in legatura cu hostul folosit. Cateva intrebari cheie trebuie sa fie referitoare la suportul tehnic si cat de rar sau des exista situatii de downtime ale serverului. Unele site-uri de web hosting, precum www.smart-hosting.ro,  ofera suport tehnic extrem de prompt la orice ora, pe cand altele pot avea program de lucru cu clientii, ceea ce pentru un site al unei afaceri sau un site de e-commerce este extrem de neplacut.

Pentru a alege hostul potrivit exista numeroase site-uri ce ofera reviewuri pentru hosturile din diverse zone, iar inainte de a lua o decizie, este foarte important sa se faca o comparatie atenta si in detaliu, nu doar a preturilor practicate, ci si a serviciilor oferite.

Orice site de web hosting trebuie sa ofere clientiilor urmatoarele facilitati incluse in pachetele oferite:

 • o pagina de statistici, unde clientul poate vedea cati vizitatori a avut site-ul si ce pagini au fost cele mai vizitate
 • software FTP pentru cei ce nu folosesc programe speciale precum Dreamweaver,  pentru a pune fisierele pe server
 • conturi de email,  cu optiunea de auto-raspuns, ce poate simplifica procesul cand este vorba de site-uri de comert, precum raspunsul “Mutumim, comanda dvs a fost procesata” atunci cand cineva a comandat un produs de pe site.
 • o pagina speciala de realizare pagini web, precum aceasta, dedicata celor ce nu au gasit inca firma potrivita de web design
 • unelte pentru e-commerce, precum diverse formulare usor de personalizat
 • backup-uri facute site-ului in mod regulat
 • SSL ( secure socket layer) si alte masuri de securitate pentru e-commerce
 • un control panel ce ofera posibilitatea de a face anumite operatiuni de mentenanta si administrare a site-ului direct din browser.

Atunci cand un potential web host a fost ales, este bine sa li se trimita un email cu o lista a nevoilor site-ului pe care clientul doreste sa il gazduiasca si tipul de hosting dorit ( shared hosting, VPS sau server dedicat). Daca acestia nu raspund intr-un timp rezonabil, pot fi stersi de pe lista, aceasta fiind o indicatie clara a felului in care suportul tehnic ar functiona la alegerea respectiviului web host.

Distribuie mai departe

One comment

 1. Smart Hosting are cu adevarat servicii foarte bune, am avut mai multe site-uri gazduite la dansii si am fost foarte multumit.
  Preturi foarte bune, viteza mare de incarcare a paginii si serviciul clienti impecabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *