vinuri romanesti
Mancare si bauturi

Lumea vinurilor si locul vinurilor romanesti in ea

Distribuie mai departe

In fiecare an mai multe organizatii fac diverse liste cu cele mai bune vinuri din acel an. In 2014 editorii de la Wine Spectator au analizat aproximativ 18.000 de vinuri in cautarea a cel mai bun vin din 2014. Castigatorul nu a fost un vin romanesc, de fapt daca ne uitam la primele 20 de vinuri din lista creata nu vom gasi vinuri romanesti, desi vinurile romanesti sunt vinuri cu traditie, productia viticola din Romania fiind una cu o traditie bogata. Avem multe tipuri si multi productori de vinuri in Romania, iar vinurile noastre sunt apreciate de catre straini, insa nu reusesc sa intre in vizorul specialistilor. Vinuri romanesti gasesti la Vinescu, magazin online de vinuri.

vinuri romanesti

Pe site ai sa gasesti in categoria “Vinuri Romanesti” vinuri de la producatori precum Recas, Monser, Cotnari, Crama Basilescu, Jidvei si multi altii. Vinuri bune, dulci, semidulci, seci sau demiseci. De obicei cele mai recunoscute vinuri sunt cele franceze, intr-adevar, traditia productiei de vin acolo este una importanta, iar consumul de vin este mai mare ca in Romania, are si un impact cultural mare, insa cel mai bun vin din 2014 a fost un vin portughez, Dow Vintage Port. Multe tari sunt recunoscute nu doar ca mari producatori de vin ci si ca producatori de vin de renume, insa renumele se castiga in timp si doar cu ajutorul celor ce consuma si apreciaza vinul. Astfel viitorul vinurilor romanesti pare promitator, poate ca nu ajungem astazi pe nicio lista de top, insa multi oameni apreciaza gustul si savoarea vinurilor noastre si mai multi vor face acest lucru pe viitor.

Dincolo de gust, vinul are multe proprietati benefice organismului, chiar daca este o bautura alcoolica, consumat regulat si temperat ne poate ajuta considerabil. O sticla de vin este un lucru gasit aproape in orice casa, iar daca nu este, se gasesc destule la Vinescu.ro, magazin online de vinuri bine alese.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *