Bijuterii

Seturile de argint, preferatele domnisoarelor

Distribuie mai departe

Superficialitatea apreciata

Traim intr-o societate in care, spre bucuria unora si dezamagirea altora, se pune in centru imaginea si tot ce tine de fizic. Ca indivizi nu mai reusim sa ne facem remarcati in randul oamenilor de seama prin calitatile si cunostinele pe care le posedam, ci prin fizicul pe care il etalam, iar cu cat suntem mai provocatoare (vorbind din perspectiva femeilor), cu atat mai mult avem trecere in orice domeniu. De exemplu, atunci cand ne angajam se pune foarte mare accent pe modul in care ne prezentam si eleganta cu tenta erotica o afisam astfel incat, daca doua reprezentante ale sexului frumos ce detin competente asemanatoare se afla in concurs pentru acelasi post, cu siguranta va fi obtinut de cea care stie sa se „vanda ” mai bine (cea care se incadreaza cerintelor societatii). Prin aceasta modalitate putem remarca faptul ca in locul acelor valori despre care vorbeam anterior exista tendinta de a promova lipsa de cultura, iar principala modalitate prin care masa este cucerita de astfel de personaje este mass-media.

 

Diferenta dintre elegant si provocator

Adevaratii oameni, interesati de ultimele noutati in materie de dezvoltare culturala, economica, sociala si altele, nu mai reusesc sa obtina accesul la aceste informatii fata de perioadele anterioare(in mod special inainte de instaurarea regimului democratic). Din pacate, aceasta libertate si varietatea de drepturi care ne sunt oferite de Constitutie, sunt percepute in mod gresit, existand excese in multe domenii, excese care din pacate nu sunt reglementate, datorita lipsei de interes ale persoanelor pe care le-am numit sa ne guverneze. Spre exemplu, dorim sa ne informam cu privire la ultimele noutati in materie de literatura, sau alte domenii ce intra in sfera culturala, dar, ramanem surprinsi de cat de putin mediatizate sunt astfel de teme. Publicatiile sunt rare iar tirajul este tot mai mic. Televiziunea nu mai promoveaza aceasta latura, iar stirile pricinipale constrau in diferite conflicte intre „vedetele” autohtone.

 

Finetea, salvarea femii contemporane

Cu toate ca am creat imaginea in virtutea careia aparent ,ne-am abatut de la tema principala a articolului nostru, nu este asa. Aceasta parte introductiva am realizat-o tocmai pentru a demonstra ca trebuie sa ne mentinem la limita bunului simt astfel incat, sa nu uitam adevaratele valori ce guverneaza o societatea implicata in varii activitati care conduc la maturizarea omului social, dar totodata trebuie sa ne raliam cerintelor societatii si sa ne incadram in acele tipare ale aspectului fizic, un criteriu ce ar putea face diferenta intre pozitia de angajat sau somer, de frumos sau urat, gras sau slab. Aceste conceptii sunt in mod evident superficiale, dar nu putem face altceva decat sa ne adaptam. In privinta femeilor, situatia este simtita mai pregnant decat in privinta barbatilor.

 

Seturi din argint

Astfel ca, pe langa vestimentatia perfecta pe care trebuie sa o etalam si o cosmetica fara cusur, ca femei avem nevoie de accesorii care sa ne puna in evidenta calitatile fizice pe care le consideram mai importante si cu care ne putem mandri. Viziunea asupra accesoriilor difera, astfel incat in timp ce unele din noi prefera gentile, altele considera ca bijuteriile din argint le etaleaza perfect eleganta. In acest domeniu, de multe ori preferam sa alegem seturi din argint, cu pietre pretioase sau semipretioase, sau lucrate cu diferite modele chiar in forma bruta a argintului. De ce alegem astfel de seturi ? Pentru ca exista o gama foarte larga de modele adaptabile atat unui stil casual, office dar mai ales unui stil elegant. Datorita faptului ca tehnologia a evoluat si odata cu ea conceptia asupra cumparaturilor, efortul ne este usurat prin achizitionarea de bijuterii din argint online. Nu trebuie decat sa cautam, sa alegem si sa comandam. De restul se ocupa personalul specializat, iar noi nu vom avea decat sa ne bucuram si sa ne etalam in mod elegant noile achizitii.

Astfel, multumita talentului si creativitatii creatorilor de astfel de podoabe reusim sa ne incadram in aceste tipare stricte pe care societatea secolului XXI le-a impus, poate uneori chiar fara a realiza daunele laterale ce se produc treptat, metamorfozand vechea societate culturala in una deviata de la toate valorile fundamentale.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *