Moda si frumusete

Ce pantofi incalta barbatii?

Distribuie mai departe

In ciuda variatiilor in ce tine de pantofi, acestia se impart in sase mari categorii. Ei bine, exact aceste sase categorii doresc sa le prezint in acest articol. Este vorba bineinteles despre pantofi eleganti barbati, nu despre sutele de modele pe care le cumparati din bazar.

Primii si cei mai renumiti pantofi barbatesti sunt pantofii Oxford.  De obicei, pantofii Oxford se recomanda a fi purtati doar la costum, datorita liniilor elegante si perforatiilor in piele, care nu se potrivesc cu alt tip de imbracaminte. Pe langa perforatiile elegante, pantofii Oxford sunt foart usor de recunoscut deoarece nu au piele separata prinsa pentru ochiurile sireturilor.

Ce-a de-a doua categorii de pantofi pentru barbati  sunt pantofii Derby. Daca va mirati la auzul numelui, trebuie sa stiti ca mai circula si sub denumirile de Blucher sau Gibson. Acum ca am facut lumina, va spun ca acesti pantofi pot fi recunoscuti dupa caputa cusuta deasupra lateralelor si distanta un pic mai mare dintre sireturi fata de pantofii Oxford.

Loafer-ii sunt pantofii care intotdeauna au fost considerati de catre europeni in categoria pantofi casual barbati. Cunoscuti si sub denumirea de mocasini, in Statele Unite sunt clar considerati pantofi formali.

O alta categorie comoda si usor de incaltat, este cea a pantofilor numit Monk. Sistemul de prindere este tip canarama si au fost purtati in vechime de catre calugari, dupa care au si primit denumirea.

Urmeaza ghetele, categorie din nou, nu prea agreata de catre Europeni, mai ales din cauza sistemelor de prindere cum ar fi fermoarul sau elasticul.
Ultima dar nu cea din urma categorie, este cea a pantofilor de gala, cu o vechime in existenta de peste 200 de ani. Singurul element schimbat fata de modul in care aratau initial, a fost funda de catifea aplicata la baza bombeului.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *