Flori si cadouri

5 plante care nu au nevoie de prea multa lumina pentru a se dezvolta

Distribuie mai departe

Florile sunt cea mai buna idee atunci cand vrei sa vii cu un plus de prospetime, de verdeata si atunci cand vrei sa prelungesti putin vara la tine in sufragerie. Dar sunt si cele care pot pune cel mai bine in valoare un interior mult prea sobru sau intunecat.

Da, pentru ca exista o multime de plante pe care te poti baza, chiar daca in interirorul casei tale nu prea este lumina. Aceste plante pot sa supravietuiasca fara soare, fara o intretinere speciala sau zilnica. Nu sunt deloc exigente si nu apreciaza deloc excesul de apa si pot supravietui foarte usor fara lumina directa.

Sansevieria. Numita si planta sarpe sau limba soacrei, Sansevieria, este o planta originara din desertul Etiopiei, care poate filtta aerul si care creste foarte mult in inaltime. Nu este deloc exigenta, nu necesita decat foarte putina lumina si nu are nevoie de soare direct.

Begonia. Aceasta planta nu are nevoie deloc de intretinere. Nu se simte insa prea bine acolo unde este curentii de aer sau de frig, dar si acolo unde este lumina prea puternica si foarte cald. Dar este perfecta pentru a decora o sufragerie sau un hol de la intrare.

Chlorophytum.  Foarte usor de intretinut, rezistenta, cunoscuta si sub numele de « planta paianjen », aceasta planta de interior nu are nevoie de o expunere directa la soare. Iubeste temperaturile aflate intre 7 si 18 grade.

Iedera. Una din cele mai celebre plante cataratoare, iedera, rezista la orice tip de climat. Cu alura sa bogata si cu frunzele sale cu cele mai frumoase forme, iedera arata cel mai bine intr-un colt din salon. Preferand umbra, este o planta perfecta pentru exterior.

Clivia. Originara din Africa de Sud, Clivia, este o planta care se simte cel mai bine departe de soare, adapostita comod la umbra. Va inveseli de minune sufrageria cu florile sale in nuante de galben sau de portocaliu.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *