batranii nostri
Produse si servicii

Metode de ingrijire pentru batranii nostri

Distribuie mai departe

La un moment dat in viata ajungem in situatia in care trebuie sa oferim un suport bunicilor sau parintilor nostri, datorita unei stari de sanatate precare data de inaintarea in varsta si de anumite boli psihice sau fizice. Gasirea unei solutii in situatia data nu va fi usor de adoptat, deoarece timpul de care marea majoritate dintre noi dispunem in zilele noastre este limitat iar astfel, suntem obligati intr-un fel sau intr-altul sa apelam la specialisti. Persoane autorizate sau institutiile autorizate care pot oferi o asistenta profesionista necesita aproape de fiecare data efectuarea unei tranzitii pentru batranii nostri, care in cele mai multe dintre cazuri la o varsta inaintata nu este primita intr-un mod pozitiv.

Din fericire, astazi exista posibilitatea alegerii diferitelor variante pentru a beneficia de o ingrijire corespunzatoare. Prima si cea mai frecvent abordata este o casa de ingrijire sau un azil de batrani. In al doilea rand se poate apela la un serviciu de ingrijire la domiciliu. Ingrijirea la domiciliu este poate cea mai eficienta pentru persoana care beneficiaza dupa urma ei, datorita faptului ca nu trebuie sa se deplaseze sau sa se mute intr-o noua locatie pentru a fi ingrijita. Totusi, ingrijirea la domiciliu are si ea anumite incoveniente, precum costurile ridicate sau faptul ca beneficiarul nu poate primi o ingrijire si o supraveghere permanenta. Serviciile de ingrijire la domiciliu pentru persoanele care nu se pot asista  singure sunt cu mult mai costisitoare decat cele ale unui camin de batrani. De asemenea, personalul trimis in locatie poate oferi o ingrijire si o supraveghere pentru 4 sau 8 ore zilnic iar in cazul in care pacientul are nevoie de o asistenta permanenta, acest tip de serviciu nu este fiabil.

Azilele de batrani tind sa fie mai rentabile iar datorita diversitatii lor puteti gasi o locatie aproape de resedinta dvs. care detine recomandari pozitive din partea altor persoane care au beneficiat de serviciile acesteia. Marea majoritate dintre aceste centre de ingrijire pentru batrani sunt localizate in judetul Ilfov, in zone mai putin aglomerate, au costuri decente, locatia fiind potrivita pentru o recuperare eficienta sau pentru o supraveghere corespunzatoare.Totusi, azilele de batrani se incadreaza in doua categorii generale: cele de stat si cele private. Cele de stat pot avea costuri zero daca persoana in cauza beneficiaza de un ajutorul din partea statului ( precum cel de handicap ), dar ajutorul nu mai este oferit daca persoana respectiva beneficiaza de serviciile un azil de batrani de stat. De asemenea, caminele de batrani de stat nu sunt foarte frecvente, se poate gasi unul sau poate doua astfel de centre intr-un judet, frecventa lor fiind foarte redusa.

Azilele private sunt mult mai numeroase iar serviciile acestora s-au dezvoltat si imbunatatit considerabil de-a lungul timpului. Cele mai multe dintre acestea ofera conditii moderne de cazare si nutritie, o supraveghere permanenta furnizata de infirmiere, asistente sau medic. Nu toate aceste centre private ofera suport pentru persoanele cu afectiune severe psihice precum Alzheimer, de aceea daca alegeti aceasta varianta este indicat sa consultati si sa alegeti acea institutie care se potriveste pe deplin nevoilor dvs.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *