Resurse

Mituri despre cartusele de imprimanta compatibile

Distribuie mai departe

Parerile despre cartusele de imprimanta compatibile sunt destul de impartite. Unii nu stiu foarte multe detalii despre ele, altii sunt adepti inversunati ai cartuselor originale iar cei mai multi le cumpara ca alternative mai ieftine la acestea. Unele dintre miturile create de-a lungul anilor de producatori distributori si utilizatori pur si simplu nu sunt adevarate. Mi-ar placea sa fac o trecere in revista a catorva dintre aceste pareri eronate.

1. Cartusele compatibile sunt cartuse imprimanta ieftine si nimic mai mult.
Este adevarat ca tonerele compativile adesea au preturi foarte reduse. Cu toate acestea pretul nu se reflecta intotdeauna in claitatea produsului. Un cartus compatibil este un cartus confectionat de  tert care este insa compatibil cu imprimanta dumneavoastra si a carui calitate se apropie foarte mult de calitatea cartusului original. De exemplu, veti putea gasi cartuse HP fabricate de alti producatori decat Hewlet Packard, la jumatate din pretul uni cartus original.

2. Folosirea unui cartus compatibil imi va anula garantia la imprimanta.
Nu este adevarat. Ba mai mult este ilegal ca un producator sa te oblige sa cumperi consumabile numai de la el. Daca acest lucru ar fi permis, ar duce la monopol, preduri uriase si lipsa competitiei de piata.

3. Folosirea de cartuse imprimanta compatibile va dauna grav imprimantei mele.
Cartusul nu poate aduce stricaciuni foarte mari unei imprimante laser. Alta era situatia la imprimantele cu jet de cerneala, unde consistenta si compozitia cernelii erau foarte importante. Insa cu imprimantele laser, tehnologia este de asa masura, incat “reteta” tonerului conteaza prea putin. Este posibil ca in unele cazuti sa exista mici scurgeri de toner, insa printr-o simpla stergere si inlocuirea cartusului, problema este rezolvata.

In 15 ani de cand folosesc cartuse compatibile, am avut o singura situatie in care cartuslui nu a intrunit standardele sau asteptarile mele. Am sunat dealerul cu care lucram atunci, si in 24 de ore mi-au trimis un alt cartus in locul celui defect. Din aceasta experienta am invatat cat de important este sa lucrezi cu distrubuitori cu o reputatie buna, pentru a evita tot felul de probleme care pot sa apara.

4.  Cartusele compatibile genereaza o calitate scazuta a printului.
Una dintre temerile mele cand am inceput sa cumpar astfel de cartuse era ca materialele printate nu vor mai fi de calitate asa buna, insa cand am folosit primul astfel de cartus am observat ca nu percep niciun fel de diferenta si dimpotriva, sunt cat se poate de multumita de calitatea obtinuta. De curiozitate am facut o cercetare pe internet si am aflat ca unii producatori umplu mult mai bine cartusele decat altii, care le lasa la 80%, motiv din care chiar si randamentul numarului de pagini printate poate fi mai ridicat.

5. Toate cartusele compatibile sunt la fel

Din pacate exista multe diferentieri intre acestea calitative si cantitative. Tocmai de aceea va recomandam sa le achizitionati de la producatori si distribuitori prestigiosi. Astfel de producatori isi testeaza in prealabil cartusele pentru a se asigura ca obtin o calitate buna a printului si o rezistenta acceptabila a tonerului.
In concluzie, daca vrei sa mai scazi din costurile consumabilelor imprimantei tale, te sfatuim sa cauti un site cu o reputatie buna de unde sa iti achizitionezi cartuse compatibile la preturi mult mai competitive.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *