Resurse

Proiecte casa – Lucruri de luat in considerare

Distribuie mai departe

Cea mai buna cale de a evita proiectele pentru case care nu vi se potrivesc este sa va stabiliti prioritatile inca de la inceput. Ca orice arhitect, pot sa va spun ca alegerea unui proiect casa este cel mai important pas. Aceste proiecte contin toate informatiile de care constructorii au nevoie pentru a va realiza casa de vis, asadar este vital ca proiectul sa contina ceea ce casa dvs de vis trebuie sa aiba.

In continuare voi lista 4 lucruri ce trebuiesc luate in considerare cand va alegeti un proiect pentru noua casa:

  1. Unde va fi situata casa

Locatia, intinderea terenului- sunt lucruri de luat in considerare atunci cand ai de ales intre mai multe proiecte casa. Un teren mare iti permite sa ai si mult spatiu exteror, asadar vei putea lua in considerare si terase si bucatarii de vara si chiar iti permite sa iti construiesti o casa mare. Geografia locatiei este de asemenea importanta. Daca casa va fi amplasata in panta, poti sa iti construiesti garajul la subsolul casei si nu in lateral – astfel vei economisi spatiu pretios.

  1. Stilul de viata

Sunteti un cuplu care nu doriti copii, sunteti o familie numeroasa cu 2-3 copii? Ce mijloace de transport folositi? Vreti sa fie o simpla casa de vacanta? Aceste lcururi trebuiesc luate in considerare cand vizualizati o serie de proiecte casa pentru viitoarea locuinta. Trebuie sa stii cat de mare va trebui sa fie casa, cate dormitoare, cate garaje, daca lucrezi de acasa va trebui sa ai un spatiu special amenajat pentru birou. Doresti sa petreci mult timp in aer liber? Inseamna ca trebuie sa iei in considerare terasele ecterioare, un foisor, balcoane mari etc.

  1. Spatiul de depozitare

Multe aspecte ale locuintei pot fi schimbate dupa ce aceasta este construita. De exemplu daca doresti sa atasezi casei un garaj sau daca doresti sa o extinzi cu o terasa tip deck, chiar daca vor fi lucruri un pic costisitoare, acestea se vor putea face fara a afecta structura initiala a casei. Insa daca vei dori dormitoare sau bai mai mari va fi destul de dificil. Tocmai de aceea trebuie sa te gandesti din timp ca un dormitor sau o baie mai mare nu te va dezavantaja decat din punct de vedere al costurilor de incalzire al acestora.

  1. Cat vei locui in noua casa

Este bine sa gandesti in perspectiva si sa te gandesti la cum te vei adapta in noua locuinta la batranete. La batranete nu mai ai aceeasi putere ca in tinerete, iar un numar prea mare de scari pana in dormitor ar putea fi un adevarat impediment.

Daca doresti sa iti construiesti o casa noua, poti apela cu incredere la specialistii de la Lora Construct ( http://www.proiectetip.ro/ ). Aici vei gasi o multitudine de proiecte casa care satisfac si cele mai pretentioase nevoi.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *