Boli

Copii cu ADHD

Distribuie mai departe

ADHD este prescurtarea din limba engleza “attention deficit hyperactivity disorder” si desemneaza un copilas care este hiperactiv, nu are stare si rabdare.

Majoritatea copiilor care sufera de ADHD locuiesc in America. Aceasta problema a fost studiata intens si pe alte continente, cum ar fi Europa si Asia, insa s-a descoperit ca doar copiii care traiesc in America prezinta forme mai grave ale acestei tulburari, iar asta se datoreaza stilului de viata pe care-l duce fiecare familie in parte, dar si al societatii bolnave in care se invart zi de zi.

In anii ’70 a inceput sa fie studiata aceasta problema, dar, va vine sa credeti sau nu, raspunsurile la simptomele si efectele tulburarii au fost date de doua doamne care nu aveau niciun fel de pregatire medicala in domeniul psihologiei sau psihiatriei; acestea erau o simpla mama si o bunica. Datorita spiritului lor de observatie, s-a deschis o noua portita spre cercetare.

ADHD-ul in mare parte se trateaza cu ajutorul medicamentelor, cum ar fi Ritalin. Aceasta substanta contine chimicale foarte asemanatoare cu ceea ce contine si cocaine, insa multi medici si parinti neglijenti continua sa le administreze copiilor acest medicament. Zilnic, in America de Nord, copiii inghit 330 milioane de pastile de Ritalin, pe cand in restul tarilor din lume, doar 65 milioane de pastile se inghit zilnic.

In general, medicamentele precum Prozac sunt administrate copiilor pana la o anumita varsta (pana la pubertate) pentru ca efectele asupra trupului copiilor  sunt invers fata de cele ale adultilor, iar asta se datoreaza schimbarilor hormonale.

ADHD-ul este mai raspandit in randul baietilor decat in cel al fetelor. In familiile sarace sau acolo unde parintilor nu le pasa de pruncii lor, aceasta tulburare poate duce la dereglari foarte grave de comportament, care-i determina pe copiii sa devina niste delincventi, iar mai apoi sa comita infractiuni.

S-au descoperit diferite tratamente homeopate, care au rezultate uluitoare. Aceasta tulburare se poate trata usor, daca exista consecventa.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *