Sanatate

Gingsengul are concurenta serioasa

Distribuie mai departe

Medicamentul minune

Ați auzit de Goji? Pânã ieri, pentru mine, nu exista decât Gingsengul, un frate cunoscut al fructului Goji, care crește în Tibet și China. De azi lucrurile s-au schimbat. Încerc sã le combin și vã spun într-o lunã ce rezultate am avut.

Nu-i de mirare cã nici americanii nu auziserã de el pânã acum vreo 10 ani. Chinezii s-au apucat sã-l cultive pe plantaþii întinse și secretul a traversat Oceanul. Pentru cã nu puteau rãmâne mai prejos, americanii au împrumutat obiceiul și s-au pus pe plantat copãcei Goji. Dar ce este așa de extraordinar la fructul acesta? Încetinește îmbãtrânirea, sporește imunitatea, crește randamentul sexual și combate celulita. Potrivit reclamei pe care o are pe pachetul care se vinde pe bani grei la Plafar, Goji are mai mult betacaroten decât orice morcov din lume, conține de 500 de ori mai multã vitamina C decât portocalele și este de 20 de ori mai puternic antioxidant decât ceaiul verde.

Secretul tinereții tibetane

Goji este mai ieftin pe net decât la magazine. Plafarul din Afi-Palace ia pielea de pe tine. Un pliculeț de 250 de grame costã 45,50 lei, în timp ce online, dacã ai noroc și nimerești unde trebuie, poþi cumpãra 1 kilogram de fructe uscate cu 100 de lei. Adicã aproape la jumãtate de preț. Potrivit specialiștilor în plante medicinale, efectele tratamentului cu fructe uscate de Goji sunt resimþite de consumator în douã sãptãmâni. Reþeta nu spune însã ce se întâmplã dacã mãnânci mai mult de un pumn de fructe Goji pe zi, adicã 20-30 de grame. Fructele de Goji sunt bune inclusiv pentru copii, amestecate cu iaurt, cu ceai sau cu supe. „Lycium Barbarum”, cãci despre ele este vorba, este cel mai antioxidant fruct din lume și este folosit cu succes în medicina chinezã de 2.000 de ani. Fructele se spalã înainte de a fi mâncate, ca orice alt fruct, au gust de stafide și conțin beta-caroten, 19 aminociazi importanþi, 8 vitamine, 21 de minerale, oligoelemente și fibre dietetice. Ca o curiozitate, fructul de Goji este adaptabil condițiilor meteo din România. Tare aș fi curios, cine va fi primul care va avea o plantație de Goji!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *