Sanatate

Laptele de Chufa (Horchata) cea mai buna alternativa la laptele de soia

Distribuie mai departe

Te-ai saturat deja de clasicele bauturi precum laptele de soia sau laptele de migdale? Stii care este noua bautura trendy care poate inlocui cu succes laptele de provenienta animala? Laptele de Chufa sau Horchata.

Despre ce este vorba? Vei afla in cele ce urmeaza.

Aluna tigrata, care se mai numeste si TigerNut sau nuca chufa, este un fel de tubercul cu gust usor dulce, alternativa perfecta se pare, la laptele de vaca.

Horchata este o bautura foarte populara in Spania, foarte racoritoare si foarte nutritiva, cu o multime de beneficii pentru sanatate. Care sunt acestea?

Laptele de Chufa poate contribui la reducerea nivelului de colesterol si al trigliceridelor. Deci este cea mai buna idee pentru a reduce nivelul de colesterol rau si pentru a mari nivelul de colesterol bun, datorita acidului oleic. Dar si nivelului important de vitamina E care are un efect antioxidant asupra grasimilor.

Laptele de Chufa este fara zahar deci este foarte benefic si pentru persoanele care sufera dn cauza diabetului. Contine hidrati de carbon cu baza de zaharoza si de amidon, dar si un nivel foarte important de Arginina, elementul care poate elibera hormonii pentru a produce insulina.

Pe langa faptul ca este o bautura foarte indicata pentru cei care sunt intoleranti la gluten, laptele de Chufa se recomanda si in cazul in care suferi din cauza unei digestii mai grele, a diareii sau a gazelor intestinale. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu contine cazeina si sodiu, ci doar enzime benefice precum catalaza, lipaza si amylaza.

Deci toti cei care sunt prietenii sau adeptii unei vieti “lactose free”, « veggie », « gurmando-healthy » sau « gluten free », vor descoperi in Horchata o bautura delicioasa, cea mai buna sursa de fibre, de minerale sau de vitamine.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *