Produse naturiste

Maca- o radacina cu super beneficii pentru sanatate

Distribuie mai departe

Maca este o planta din America Latina celebra pentru super-beneficiile sale. Este considerata un superaliment si face furori in tarile occidentale unde este un veritabil supliment sau ingredient foarte sanatos.

Maca este un tubercul care seamana cu o radacina mai groasa, ca de ridiche, originara din Anzi, din Peru in special. Are o compozitie nutritionala extrem de interesanta.

O sursa de energie indispensabila. Sub forma sa uscata, maca prezinta caracteristici nutritionale apropiate de cele ale feculentilor. Contine in jur de 70% glucide, din care o mare parte sunt glucide complexe, care sunt absorbite mai incet deci care furnizeaza o energie de durata.

O sursa interesanta de proteine. Pudra de maca este o sursa interesanta de proteine. Cotine in jur de 10% proteine si poate sa fie folosita pentru a imbogati cu proteine preparatele- se poate adauga astfel in preparate precum sucuri smoothie sau pancakes.

Un nivel scazut de grasimi. La fal ce si alti tuberculi, maca contine foarte putine grasimi- 3.6% deci este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa slabesti.

Prezenta sterolilor. Maca mai contine si steroli vegetali, molecule care pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.

O bogatie in fibre vegetale. Maca este foarte bogata si in fibre vegetale deci este cea mai buna alegere si atunci cand suferi de constipatie.

Maca este foarte bogata in nutrienti. Contine mai multe votamine din grupa B, vitamina C, dar si fier, potasiu, cupru sau mangan. Este deci  cea mai indicata in cazul in care esti obosit si vrei sa iti intaresti si sistemul imunitar.

Maca este antistres. Glicina, un aminoacid din maca are un efect calmant. Mai contine si lizina, un alt aminoacod care te ajuta sa fii foarte zen.

Maca se comercializeaza cel mai adesea sub forma de extract lichid sau sub forma de capsule. Forma sa uscata este si ea foarte populara si apreciata. Pudra de maca uscata se poate adauga in sucurile smoothie, in iaurturi. Iar maca si cacao dau o combinatie de exceptie.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *