Sanatate

Reactii bizare ale corpului nostru iarna

Distribuie mai departe

Buze crapate, piele uscata, aceste reactii sunt absolut normale pe timp de iarna insa stii prin ce reactii trece corpul tau pe timp de iarna?

Limba noastra face ore suplimentare.  Pe timp de iarna, cand este mai frig afara, avem tendinta de a ne umezi in mod excesiv buzele. Insa acest lucru nu este deloc de ajutor, nu ni le inmoaie, nici nu ne ajuta sa scapam de aceasta uscaciune a buzelor. Intai si intai deoarece saliva se usuca mult prea repede ceea ce ne obliga sa continuam cu umezirea buzelor. Apoi deoarece contine enzime care nu se evapora si care raman pe piele, enzime mult prea dure pentru pielea buzelor, atat de delicata. Aplica un balsam hidratant pe timp de iarna pentru a evita aceasta tendinta de a-ti umezi buzele.

Ne dor dintii. Daca ai dintii mai sensibili ai simtit cu siguranta o durere in timp ce bei ceva cald sau ceva rece. Insa aceasta sensibilitate poate fi declansata si de aerul rece al iernii, mai ales daca ai carii sau coroane dentare sau probleme cu gingiile. Pentru a rezolva aceasta problema cel mai bine este sa mergi la medicul dentist pentru a gasi impreuna o solutie.

Glicemie ridicata. Diabeticii ar trebui sa fie mai prudenti in ceea ce priveste afectiunea de care sufera mai ales pe timp de iarna. Conditiile meteo extreme – caldura excesiva sau temperaturile scazute – ne incita corpul sa elibereze hormoni ai stresului precum cortizolul care ar putea contribui la rezistenta la insulina.

Ne deshidratam mai usor. Toata lumea stie ca trebuie sa consumam mai multe lichide vara dar acest lucru este important si in perioada iernii. Cu toate acestea, oamenii nu reusesc sa se hidrateze cum o fac vara deoarece pur si simplu nu resimt atat de des senzatia de sete.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *