Sanatate

Stiai ca geanta unei femei contine mai multi microbi decat vasul toaletei?

Distribuie mai departe

Geanta se afla pe primul loc in topul celor mai murdare obiecte, mai murdare si mai pline de microbi decat periuta de dinti, telecomanda sau chiar vasul toaletei.

Specialistii au dat verdictul care cu siguranta le va soca pe multe femei: geanta pe care o purtam zi de zi dupa noi, in care asezam numeroase obiecte folositoare contine mai multi microbi decat un vas de toaleta. Socant dar realitatea cruda. Geanta este un veritabil cuib de microbi, este mult mai infectata decat majoritatea obiectelor pe care noi le consideram murdare. Conform Good Housekeeping Institute, un insitut britanic, exista opt obiecte/locuri mai murdare decat vasul toaletei printre care peria de dinti, prosoapele de baie si telecomanda. In capul listei se afla geanta, cel mai popular accesoriu in randul femeilor, purtat peste tot si care se afla cel mai adesea asezata pe podea.

Exista un motiv intemeiat pentru care geanta este considerata mai murdara decat vasul toaletei: obiectele si locurile murdare sunt curatate si dezinfectate in mod regulat in timp ce obiectele pe care le folosim in viata de zi cu zi…nu. Sa recunoastem acest lucru: cine isi petrece timpul dezinfectand tastatura sau ecranul calculatorului, telecomanda sau geanta? Cu toate acestea, o astfel de operatiune este mai mult decat necesara. Specialistii din cadrul insitutului mentionat mai sus le recomanda femeilor golirea si curatarea regulata a gentii cu ajutorul unui servetel umed. In cazul in care geanta are pete pe interior, pe material se pot folosi si anumite solutii pentru scoaterea petelor. Trebuie ca femeile sa isi ia obiceiul de a nu-si mai pune geanta pe jos, in masina sau oriunde merg, aceasta trebuie sa fie suspendata pe cat posibil, in special daca merg la o toaleta publica.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *