Sanatate

Top 3 mituri ale dietelor de slabit

Distribuie mai departe

Industria farmaceutica sau cea a suplimentelor nutritive a scos, de-alungul timpului, atat de multe produse destinate slabitului, incat o mare parte dintre ele – indiferent ca au avut sau nu au avut vreun rezultat pozitiv – au ajuns sa primeasca propietati panaceice. Ori, indiferent ca vorbim de un medicament sau de un supliment nutritiv menit sa isi ajute utilizatorii sa slabeasca mai usor, lucrurile sunt simple: ele actioneaza doar in masura in care dozajul le-o permite si ataca exclusiv grasimile, fara a provoca vreun efect secundar.

Totusi, mai sunt cateva mituri urbane in domeniul dietelor si al suplimentelor, ce trebuie in mod neaparat sa fie discutate.

1. Ceaiul verde te va ajuta sa dai jos chiar si 1 kilogram pe zi. FALS! Prin natura sa, ceaiul verde este un antioxidant puternic, cu efect de diuretic natural, care accelereaza metabolismul si care scoate o mare cantitate de apa din corp. Iluzia creata de pierderea rapida a kilogramelor se datoreaza faptului ca in primele zile de la data folosirii, are loc o scadere rapida a masei corporale, insa masa pierduta este doar apa si nu grasime. Nu se poate vorbi de o slabire, asadar, intrucat cantitatea de apa pierduta poate fi oricand asigurata.

 2. Suplimentele nutritive nu sunt bune si au efecte negative. FALS! Deseori confundate cu steroizii anabolizanti, suplimentele nutritive nu sunt decat extracte sau concentrate naturale, care au rolul de a isi ajuta utilizatorii sa piarda din kilogramele in plus, indiferent de ce diete de slabit tin acestia ne explica doctorul Slabescu.

 3. Daca tii dieta, nu e neaparata nevoie sa faci sport. FALS! De cele mai multe ori, nu ai cum sa slabesti fara exercitii aeorbice, pe langa clasicele diete. De ce? Pentru ca metabolismele corpurilor noastre tind sa devina din ce in ce mai lente, nefiind accelerate de prea multi factori. In consecinta, neavand un metabolism bun si tinand dieta, pierderea kilogramelor in plus nu va avea loc decat pentru o scurta perioada de timp; dupa care corpul va fi nevoit sa se adapteze noilor conditii energetice, drept pentru care va incetini si mai mult metabolismul.

 Citeste si “Antrenamentul cu greutati in timpul dietelor” de la www.slabescu.ro

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *