Turism

Cele mai bune sfaturi de calatorie pentru seniori

Distribuie mai departe

Daca nu aveti multa experienta in calatorit, mai ales in afara tarii de bastina, poate nu ar strica sa apelati la ajutorul profesionist al unei agentii de voiaj specializata in turism extern si care ar putea sa va ofere pachete de servicii specializate pentru varsta a treia. Asigurati-va in primul rand ca agentia cu care doriti sa lucrati are experienta in acest sens, pentru ca doar in acest mod veti primi servicii de calitate si ajutor la nevoie pe perioada excursiei dumneavoastra. Pana la urma suntem siguri ca vreti sa petreceti un timp placut, si sa fiti tot timpul in siguranta.

Doar pentru ca o agentie sustine ca este specializata in programe seniori, mai ales astazi in era internetului, nu inseamna neaparat ca este adevarat. Agentiile noi si fara experienta tind sa creada ca un pachet pentru seniori este unul in care nu se intampla nimic pentru cei trecuti de prima tinerete nu doresc altceva decat odihna. Nu este adevarat. O companie de multa vreme pe piata va sti sa va propuna activitati placute si distractive, fara sa devina obositoare si in egala masura sa va ofere timp si facilitati de relaxare potrivite. Pana la urma nu vreti sa va plictisiti, nu? Sejurul sau city break-ul pe care il alegeti va trebui sa fie exact asa cum va doriti. Cu toate acestea nu uitati sa fiti cat mai specifici cu putinta si atenti la detalii cand vorbiti cu un agent de turism. Nimeni nu va poate citi gandurile.

Cand va planificati vacanta, ar trebui in primul rand sa nu mergeti singur. Nimeni nu ar trebui sa mearga singur, dar in special seniorii devin adesea tinte pentru raufacatori, de aceea cel mai bine este sa calatoriti in grup sau cu familia. Cateodata este chiar mai ieftin asa, pentru ca exista in multe locuri discounturi substantiale pentru grupurile medii si mari.
In al doilea rand, planificati-va din timp vacanta pentru a fi sigur ca nu ati omis niciun detaliu important. Mai ales daca plecati in alta tara. Alocati timp cercetarii culturii, obiceiurilor, locurilor de vizitat si modului de viata din locul pe care ii veti vizita. Motivul principal este ca asa veti putea sa va acomodati mai usor si sa nu aveti surprize deranjante. Cuparati-va un ghid de conversatie si invatati cateva fraze uzuale. Aflati rata de conversie a banilor si starea vremii. Cititi recenzii ale altor calatori care au fost acolo. Toate acestea va vor creste increderea si buna dispozitie.

Sanatatea dumneavoastra este un alt factor crucial in planificarea vacantei. Din pacate, oricat de mult ne-ar placea sa nu fie asa, o data cu varsta vin si multe boli care necesita o medicatie bogata. Este posibil ca acolo unde mergeti sa nu exista medicamentele pe care le luati, sau sa nu fie disponibile fara reteta. Asigurati-va ca ii cereti medicului de familie sa va faca o prescriptie care sa va ajunga pe toata durata vacantei si inca o saptamana in plus, pentru orice eventualitate. Faceti o lista cu toate problemele medicale si medicamentele pe care le aveti, lista pe care sa o tineti aproape in cazul in care apare vreo problema. De asemenea, ar trebui sa contina contactul medicului dumneavoastra, si al celei mai apropiate persoane. Pastrati tot timpul aceasta lista asupra dumneavoastra.

O vacanta bine planificata este o vacanta reusita. Cativa prieteni alaturi si un agent turistic bine pregatit ar trebui sa va alunge toate grijile.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *