Turism

Cele mai pitoresti autostrazi de pe harta Germaniei

Distribuie mai departe

Pentru cei care adora calatoriile cu masina, aventura si libertatea ce poate fi traita doar in spatele volanului pe strazi pitoresti, cu copilotul in dreapta si o harta desfasurata sau GPS-ul pornit, Germania este una dintre cele mai potrivite destinatii din Europa. Germania ofera drumuri de neuitat, prin munti, zone rurale, sate bavareze autentice si pe langa castele medievale. Cu trasee precum Drumul Romantic, Drumul Vinului, Drumul Castelelor sau Drumul de Poveste, harta Germaniei are mai multe de oferit decat orice alta zona turistica din apropiere.

Pentru a pleca la drum cu masina si a experimenta un altfel de vacanta nu este nevoie de atat de mult curaj pe cum s-ar crede. Avansurile tehnologice in ceea ce priveste navigatia prin satelit si hartile online fac turismul pe cont propriu mai sigur si mai simplu decat a fost vreodata. Este aproape imposibil in momentul actual, fiecare benzinarie, motel si restaurant de pe autostrazi avand semnal propriu de WiFi, ca turistii sa se mai rataceasca. In Germania, oricare dintre cele 4 trasee pitoresti poate inspira la o altfel de vacanta.

1. Drumul Romantic – acest traseu de aproximativ 420 de kilometri este ideal pentru proaspetii indragostiti sau pentru cuplurile aflate in luna de miere care prefera sa se lase purtati de harta in defavoarea tururilor organizate. Drumul traverseaza Bavaria din tara vinului pana la castelul Neuschwanstein, aflat direct la poalele Alpilor. Este unul dintre cele mai pitoresti trasee din intreaga Europa, cu case din lemn, manastiri ascunse si hoteluri dedicate special cuplurilor. Traseul poate fi urmarit usor pe orice harta a Germaniei, fizica sau pe o harta online, iar cu ajutorul setarilor GPS este imposibil pana si pentru cei mai neexperimentati turisti sa se rataceasca.

2. Drumul Castelelor – in aproximativ 1000 de kilometri de autostrada ce traverseaza o mare parte a teritoriului Germaniei, turistii descopera peste 70 de castele si palate, de la cele din care au ramas doar cateva ziduri in ruina, la cele pastrate in perfecta stare si devenite muzee. Exista inclusiv castele transformate in hoteluri, unde turistii pot petrece o noapte sau un sejur de neuitat. Privit pe harta, drumul porneste in Mannheim si duce pana peste granitele Germaniei, ajungand in Praga, capitala ceha.

3. Drumul de Poveste – Germania este tara de provenienta a fratilor Grimm. Drumul de Poveste este supranumit astfel datorita faptului ca trece prin toate zonele care au inspirat fratii Grimm in crearea unor basme clasice precum Scufita rosie, Frumoasa adormita sau Rapunzel. Toate aceste locuri de basm au echivalente in Germania moderna sub forma unor castele, turnuri sau a unei paduri celebre pe vremea cand traiau autorii. In scopuri turistice, pe intregul traseu au fost ridicate statui, moteluri si alte atractii tematice.

4. Drumul Vinului – una dintre cele mai tentante vacante la care un turist se poate gandi atunci cand tine in mana o harta a Germaniei este o calatorie cu masina in sud-vestul Germaniei pe drumul Vinului. Acesta este si cel mai scurt si cel mai usor de urmat dintre toate traseele celebre din Germania, intinzandu-se pe doar 80 de kilometri printr-una dintre cele mai mari si cele mai celebre regiuni viticole de pe batranul continent. Pe tot traseul, satele, restaurantele si hotelurile sunt absolut pitoresti, iar turistii se pot bucura de unele dintre cele mai bune si nobile vinuri.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *