Turism

Delta Dunarii

Distribuie mai departe

Delta Dunarii a fost formata acum 10.000 de ani prin aluviunile aduse de catre dunare. Acestea s-au depus langa marea neagra si in timp a fost transformata intr-o delta. Dupa, s-au format 3 brate principale cu o fauna incredibila cu specii foarte rare. Delta este cea una dintre cele mai noi regiuni ale tarii cu un peisaj incredibil. Aceasta merita vizitata pentru a vedea bogatiile oferite de aceasta delta. Locurile de cazare sunt foarte multe de la pensiuni, hoteluri, sau vile  cu conditii foarte bune de sedere. Majoritatea patronilor de hoteluri din delta dunarii au ambarcatiuni de 4 stele speciale pentru agrement. Acestea sunt asa zisele hotele plutitoare pentru vacante direct pe dunare servicii de calitate si pescuit sportiv pentru cei pasionati. Ofertele sunt foarte incantatoare din punct de vedere al pretului si al serviciilor incluse.

Cele 3 brate care formeaza delta dunarii sunt Chilia,Sulina si Sfantu Gheorghe. Chilia este asezata in zona de nord si parcurge circa 104 km cu un debit de 60% din totalul dunarii.

Barul Sulina este asezat in zona de mijloc a dunarii si este folosit pentru navigatie. Parcurge circa 71 km si are un debit de 18% din volumul dunarii.

Bratul Sfantu Gheorghe parcurge circa 112 km si transporta 22% din totalul dunarii. La capatul lui se formeaza insulele Sacalin. Salacin sunt considerate un fel de a doua dunare in formare.

Populatia deltei nu 15.000 de locuitori, cam 5 locuitori pe km patrat. Delta este formata din mlastini circa 78% si 6 % zavoaie. Mlastini formate din stuf, papura,rogoz si salcie pitica iar zavoaie cu paduri de salcie,frasin,arin,plop care cresc din abundenta.

Sistemul de hoteluri din Romania a crescut foarte mult in ultimi ani din cauza cerintei foarte mari de turisti. Serviciile sunt din ce in ce mai bune si clienti foarte multumiti. Chiar si preturile au scazut simtitor fata de ani trecuti iar acestia au fost nevoiti sa schimbe aceste tarife.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *