Destinatii turistice

Cele mai frumoase obiective turistice din Muntii Apuseni

Distribuie mai departe

Muntii Apuseni reprezinta cea mai mai frumoasa si cea mai interesanta parte de pe teritoriul Romaniei. Acestia sunt marginiti in partea de nord de Raul Barcau, in partea de sud de catre Raul Mures, in partea de vest de catre Dealurile si Campia de Vest iar in partea de est de catre Depresiunea Colinara a Transilvaniei.

Relieful in Muntii Apuseni este unul carstic ce dispune de ghetari care isi pastreaza gheata pana in mijlocul verii (Ghetarul de la Vartop) sau chiar de la un an la altul (Ghetarul Scarisoara), pesteri cu intrari gigantice cum ar fi: Coiba Mare, Cetatile Ponorului, Dracoaia, Portile Bihorului, pesteri decorate minunat cu stalagmite, stalactite si multe alte formatiuni carstice precum Ghetarul Vartop, Magura, Pestera Ursilor. In anumite pesteri se pot gasi lacuri si cascade subterane dar si sali de-a dreptul impresionante.

In total Muntii Apuseni detin in jur de 400 de pesteri, iar din aceasta cauza este cea mai cautata ca destinatie turistica de catre turistii care vor sa descopere lucruri noi, superbe sau pentru turistii care vor sa aibe un concediu linistit departe de stresul zilnic.Iata ce obiective turistice pot vedea in Muntii Apuseni:

Cheile Turzii

Acest obiectiv turistic este defapt o arie protejata de interes national aflata chiar in judetul Cluj, la doar 6 km de orasul Turda. Cheile cuprind o suprafata totala de 324 de hectare, iar formarea lor spa produs prin erodarea rociilor de calcar jurasic de la raul Hasdate.

Cascada Rachitele

Aceasta cascada superba mai este cunoscuta si sub numele de Valul Miresei iar caderea apei se realizeaza de la peste 30 de metri. Se gaseste pe Valea Stanciului, chiar in aria localitatii Rachitele din comuna Margau in judetul Cluj. Numele pe care putina lume il stie, si anume Valul Miserei vine de la o legenda straveche.

Pestera Coiba Mare

Pestera Coiba Mare se afla in judetul Alba, la doar 300 de metri de catre catunul Casa de Piatra. Pestera poate fi vazuta in orice anotimp al anului iar lungimea totala a galeriilor trece de 4 kilometri. O pestera superba ce merita vizitata macar o data in viata si cu siguranta nici un turist nu va ramane dezamagit.

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor a fost descoperita prin anul 1975 datorita faptului ca in zona s-au facut dinamitari la cariera de marmura. Aceasta se gaseste in judetul Bihor foarte aproape de localitatea Chiscau din comuna Pietroasa si se numara printre cele mai frumoase si atractive obiective din Muntii Apuseni.

Tara Motilor

Tara Motilor se afla chiar in Muntii Apuseni, chiar pe bazinul superior al raurilor Aries si Crisul Alb, iar in momentul de fata cuprinde cateva portiuni din urmatoarele judete: Alba, Arad, Bihor, Cluj si Hunedoara. Pe langa Tara Motilor, aceasta mai este cunoscuta de sateni si sub denumirea de Tara de Piata, si reprezinta o regiune etnogeografica de pe teritoriul Romaniei.

Lacul Tarnita

Lacul de acumulare Tarnita se situeaza chiar intre comunele Rasca, Marisel si Gilau si la vest de marele oras Cluj-Napoca. Lacul este cel mai cunoscut pentru ca detine in jur de 215 hectare, o lungime de 8 kilometri si o adancime de 70 de metri.

Distribuie mai departe

One comment

  1. Harta cu localizarea rezervatiilor naturale din Apuseni poate fi accesata la rubrica alege o destinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *