Destinatii turistice

Sibiu… oras vechi mereu la moda

Distribuie mai departe

O singura data  a fost de ajuns ca sa ma indragostesc de acest superb oras si de imprejurimile sale. Sibiul are foarte multe de oferit, este un loc unde nu regreti niciodata ca ai fost acolo. Am ales acest oras pentru a petrece Revelionul si a fost si o ocazaie pentru a merge la partiile de schi din apropiere, la Paltinis. Partiaeste frumos amenajata, dispune de teleschi, telescaun, iar la baza partiei sunt numeroase restaurante unde poti savura o cana cu vin fiert cu scortisoara sau un ceai pentru a va incalzi.

Indiferent de anotimpul in care doriti sa il vizitati, preturile sunt acceptabile, unele chiar avantajoase. Eu recomand o unitate de cazare in Sibiu in apropiere de centrul istoric, care este unul dintre cele mai bine intretinute locatii istorice din tara. Terasele si magazinele trebuie nu ai voie sa modifice cladirile, sau sa iasa din tiparul culorilor stabilite. Majoritatea zidurilor si fortificatiilor sunt mentinute in stare foarte buna. Se doreste ca pe viitor, centrul istoric sa intre in patrimoniul UNESCO. Fiind apoape de centru, puteti vizita cu usurinta cele mai cunoscute obiective turistice.

Daca doriti sa vizitati cladiri faimoase, o buna parte din timpul dumneavoastra se merita sa il acordati Palatului  Brukenthal. Turnul Sfatului are acum imagini 3D ale cladirilor si de la diferite festivitati ale orasului cu care sa uimeasca. Este un loc minunat de unde puteti urmari intregul oras de la inaltime. Podul Mincinilor va va vraji cu legendele sale si ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a spune o minciuna pe acest pod, deoarece v-ar putea “inghiti”.

Turistii care vin aici au parte de un sejur ieftin in Sibiu si cu multe posibilitati de distractie. Si ca un pont, daca doriti sa serviti preparate traditionale specifice zone si nu numai, restaurantul Bufnita va ofera un meniu difersificat si aboslut delicios.

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *