Turism

Top 10 resorturi de ski cu zapada timpurie

Distribuie mai departe

Acum, majoritatea resorturilor de ski nu ofera conditii proprice pentru a practica acest sport inainte de perioada Craciunului. Mai jos veti gasi, insa, 10 exceptii onorabile.

1. Val Thorens, Franta

Daca esti in cautarea unei destinatii de ski pentru Decembrie, este neaparat sa iei in calcul mai multe variante. Poti face o dezbatere asupra conditiilor de cazare sau a eficientei serviciilor, insa, intr-un final, singura care conteaza este calitatea zapezii. Asadar, unde in alta parte decat cel mai inalt resort, din punctul de vedere al inaltimii, din Europa? In apropiere de Val Thorens sunt alte doua varfuri ce au peste 3000 de metri, acestea avand, de asemeni, locuri speciale amenajate de ski. Toate aceste trei locuri de ski sunt recunoscute pentru restaurantele lor, ele fiind numite, adeseori, un paradis gastronomic.

2. Chamonix, Franta

Este recomandat, atunci cand conditiile de vreme, de la inceputul unui sezon, sunt imprevizibile, sa alegi un resort care are mai multe zone de ski. Un aspect pozitiv al acestei destinatii este ca dispune de 11 zone diferite de ski, unde, pe toata perioada anului, exista cel putin o persoana care practica acest sport. Majoritatea resorturilor se afla la o altitudine de peste 3.500 de metri, oferind, de obicei, in fiecare moment al anului, zapada. Dar, totusi, daca vremea este nefavorabila, sunt unele piste care dispun de zapada artificiala.

3. Ischgl, Austria

Pista din Ischgl, Austria, este una dintre cele mai mari din Europa. Ea are o lungime de aproximativ 210 km, iar altitudinea la care se afla este de 2,870 de metri. Cu toate acestea, atractia cea mai mare a pistei este concertul gratuit, care are loc in fiecare an (de exemplu, anul trecut a fost Lionel Richie, iar, anul acesta, va veni Rihanna). Totusi, pista din Ischgl nu se bazeaza chiar asa de mult pe acest concert, ea avand un numar impresionant de turisti chiar si in afara lui. Daca doresti un loc cu multa zapada si de calitate, pista din Ischgl este locul perfect pentru aceasta.

4. Tignes, Franta

Tignes este un oras turistic important din Franta, datorita resorturilor splendide de ski de care dispune. De obicei, turistii aleg sa mearga la Val d’Isere, acest resort avand niste imagini pitoresti deosebite, fiind genul de loc in care multi oameni revin de la an la an. Prin urmare, Tignes este locul in care vrei sa te afli la inceputul iernii, aici avand loc, in fiecare an, o etapa a campionatului mondial de ski. Exista, in Tignes, partii pentru toate nivelurile, de la incepatori pana la schiori profesionisti, care efectueaza sarituri libere.

5. Hintertux, Austria

Fara indoiala, Hintertux este cel mai bun resort al Europei, avand o fantastica sectiune abrupta, numita Gefrorene Wand – numele acesta inseamna perete inghetat. Aceasta zona este renumita ca fiind un loc de ski superb pe timpul verii si nu numai. Cu toate acestea, renumele locului vine de la anumite partii, care sunt indreptate spre Nord (ferite de Soare) zapada mentinandu-se aici, fara probleme, pe toata perioada anului. Aici se tin, in fiecare an, mai multe turnee de sarituri cu schiurile. Hintertux are un numar impresionant de resorturi, acestea insumand aproximativ 157 de kilometri de partii. Fara indoiala, Hintertux este un loc de vizitat daca esti un pasionat al acestui sport, turistii aflandu-se in acest oras pe toata perioada anului.

6. Breuil-Cervinia, Italia

Cel mai probabil, ai auzit de muntele Cervino care domina resortul Italian pe partea granitei cu Elvetia, dar, cu siguranta, il stii dupa numele sau German, Matterhorn. Partiile sale ajung la o intaltime de pana la 3.500 de metri, oferind zapada de calitate chiar si la inceputul sezonului, dar, mai mult, pentru schiorii incepatori, deoarece pistele sunt foarte late si drepte. Arhitectura fascista predomina in aceste resorturi, oferind niste imagini cu adevarat superbe.

7. Obergurgl, Austria

Acest resort traditional din Austria a fost foarte popular, mai ales pentru cei din Marea Britanie, in anul 1980, dar a devenit, in timp, pe nedrept, trecut cu vederea. Cu toate acestea, in ultimii ani, acest resort a mai castigat in popularitate, dupa construirea unei telegondole, care leaga cele doua zone principale de ski, iar oamenii si-au adus aminte ca aici se inregistrau cele mai bune recorduri de zapada din Europa. Acest resort isi pastreaza istoria, persoanele venind aici pentru a avea o vacanta de moda veche.

8. Saas Fee, Elvetia

Asa cum este Obergurgl pentru Austria, asa este si Saas Fee pentru Elvetia – un resort traditional. Inaltimea la care se afla partiile este de 3.500 de metri, fiind un resort destul de calm, fara prea mult trafic, aici fiind un loc perfect pentru cei care doresc o vacanta linistita. Saas Fee dispune de o varietate de partii, atat pentru incepatori cat si pentru cei avansati, resortul fiind deschis pe toata perioada anului.

9. Keystone, Colorado

Mare parte a zonei din Colorado este complet acoperita cu zapada la inceputul lunii Decembrie, resorturile de aici fiind intr-o continua competitie, si anume care se va deschide primul. Partiile din acest resort sunt unele dintre cele mai sigure, deoarece sunt imprejmuita cu copaci, fiind ferite, astfel, de vant. Cu toate acestea, resorturile din acest oras sunt dintre cele mai varite din Statele Unite ale Americii, avand de la partii ingrijite de croaziera, pana la altele mai complicate pentru schiorii experti.

10. Big White, Canada

Acest oras are, fara indoiala, unele dintre cele mai importante resorturi de ski din Canada. Numele sau, Big White, vine de la faptul ca aici exista zapada pe toata perioada anului, calitatea ei fiind una foarte buna, de aici venind si reputatia acestui loc. Aici exista multe partii, atat pentru cei incepatori – partii largi si drepte – cat si pentru cei experti – partii stramte si cu multe curbei. Cu toate acestea, Big White este un loc pe care vrei, cu siguranta, sa il vizitezi, datorita varietatii mari de partii, precum si a imaginilor pitoresti care predomina zona.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *