Turism

Varful Babele, Muntii Bucegi – pentru iubitorii de natura

Distribuie mai departe

Pentru cei ce indragesc in mod deosebit muntele si  care ajung in Muntii Bucegi, nu exista alt traseu mai frumos decat spre Varful Babele.

Daca ajungeti la Cabana Babele, situata imediat sub varful  cu aceeasi denumire, de aici veti putea pleca intr-o multitudine de alte drumetii.

Puteti ajunge aici cu ajutorul telecabinei care circula pe ruta Busteni-Babele sau, pentru cei mai curajosi dintre dumneavoastra, va putem recomanda sa mergeti pe jos de la Busteni, urmand drumul Vaii Jepilor, o alta varianta putand fi si cea de pe creasta Muntilor Bucegi, cu plecare de la Cabana Piatra Arsa. Sunt trasee care dureaza cateva ore bune si, din aceasta cauza, unele sunt recomandate a fi facute doar pe timp de vara.

Odata ajunsi aici, veti fi martorii minunatelor ciuperci de piatra numite Babele, dar si a Sfinxului din imediata vecinatate care, pur si simplu, va vor taia rasuflarea si va vor incanta simturile.

In ceea ce priveste istoria Babelor, este greu de precizat care dintre teorii (exista doua, potrivit portalului de stiri din Targoviste, targoviste.info) este cea mai aproape de adevar: fie cea conform careia acestea s-au format cu ajutorul apei, vantului, inghetului si dezghetului, fie cea dupa care putem spune ca un factor important de contributie a fost alternanta rocilor, precum si a tuturor calcarelor si gresiilor de aici.Deocamdata, totul ramane la stadiul de legenda.

Cabana cu acelasi nume o veti gasi la altitudinea de 2206 m, avand o capacitate destul de mare, putand fi gazda a peste 100 de persoane, oferindu-va posibilitatea de a va autoservi permanent de la restaurantul din dotare. Aveti toate conditiile necesare aici, iar pe timp de iarna sunteti bineveniti sa practicati arta schiatului.

La mica distanta de Babele, veti gasi Sfinxul, o stanca inalta de 8 m si lata de 12 pe care o puteti privi in toata splendoarea ei cel mai bine pe data de 21 noiembrie, atunci cand apune soarele.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *