Uncategorized

Meleagul Maramuresului

Distribuie mai departe

Romanii care cauta un concediu sa o vacanta linistita care sa-i ajute sa se deprinda de agitatia din oras se aleg Maramuresul pentru o priveliste superba asupra naturii si atractiile zonei ca bisericile de lemn preluate de UNESCO adica fac parte din patrimoniul Europei. Partea sudica a aceste regiuni apartine Romaniei iar partea de nord apartine Ucrainei. Maramuresul este una dintre cele mai frumoase zone din Romania, vizitatorii care aleg sa-si petreaca vacanta aici sunt de cele mai multe ori incantati de obiceiurile zonei care se pastreaza de sute de ani.

Muntii Rodnei si padurile bogate asigura un aer prospat pe langa peisajul montan deosebit. Orasele importante din Maramures  sunt Baia Mare, Sighetul Marmatiei dar turistii prefera comnunele si sate, aici gasind unele din cele mai bune oferte de cazare din Romania satenii ii primesc pe vizitatori cu bratele deschise si cu un meniu bogat cu mancaruri specifice zonei cum ar fi mamaliguta cu urda si ceapa fripta, scrijele sau coltunasi cu magiun.

Daca vrei sa te plimbi si sa vizitezi zona sigur vei fii incantat de ce-ti poate oferii acest meleag. Casele maramuresene au la baza lemnul de stejar si cel de brad. Portile sunt asemanate cu un “arc de triumf” cu un caracter rustic care in trecut oamenii o considerau o bariera ce opreste raul. Pentru protectia gospodariei, erau sculptati. In Muntii Rodnei adapostesc Parcul National fiind cea mai mare arie protejata din nordul Romaniei, acesta este principalul obiectiv turistic din zona maramureseana.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *