Finante Uncategorized

Pentru ce Incheiem RCA-ul

Distribuie mai departe

Raspunsul la intrebarea din titlu este evident pentru siguranta noastra si a celorlalti participanti la trafic. Incheierea politei RCA (asigurare de raspundere  civila auto) este obligatorie, legea din Romania impunand tuturor posesorilor de autoturisme sa incheie in mod obligatoriu o astfel de polita, in caz contrar acestia fiind nevoiti sa plateasca o amenda ce poate depasi 1000 de lei si care poate ajunge la 2000 de lei. De asemenea, documentele masinii va vor fi oprite de catre organele de politie rutiera pana veti face dovada faptului ca ati incheiat o polita RCA la unul dintre asiguratori.

Impunerea incheierii politei de asigurare auto RCA la nivel national prin lege a determinat scaderea numarului de dosare in instante, in care soferii sau simplii pietoni implicati in accidente rutiere din vina altor conducatori auto incercau sa obtina despagubiri dand in judecata pe cei care se faceau vinovati de accident.

Asigurarea RCA este ca o umbrela, punandu-i pe soferi la distanta de riscuri precum plata despagubirilor avariilor auto si a altor bunuri, cat si despagubiri datorate celor care au suferit intr-un accident auto accidentari care au necesitat ingrijiri medicale. De asemenea, asigurarea  RCA acopera si despagubirile pentru cheltuielile de judecata datorate victimelor, daca a existat un proces in instanta, cat si despagubiri pentru familiile celor decedati in accident.

Asigurarea RCA va scuteste sa mai scoateti din buzunar sume de bani de care dealtfel este foarte posibil nici sa nu dispuneti in momentul respectiv. Este foarte posibil ca un eventual accident rutier sa presupuna numeroase pagube, atat de mari incat dumneavostra sa nu aveti efectiv posibilitatea de a acoperi pagubele. Astfel, prin intermediul unei polite RCA, veti evita o potentiala situatie neplacuta de acest fel.

Daca doriti sa incheiati o polita RCA ieftina, atunci trebuie sa stiti ca multe asigurari RCA online au prime de asigurare mult mai bune decat cele oferite de brokerii de asigurari traditionali. O asigurare RCA ieftina este de preferat neincheierii nici unui fel de polita. Daca stam sa analizam ceea ce am spus anterior, a incheia o polita RCA ieftina este o idee grozava, intrucat nu suntem noi beneficiarii directi ai politei, dat mai ales pentru ca indiferent de compania de asigurari aleasa, plafonul maxim al despagubirilor oferite in caz de accident este acelasi.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *