plnate-in-sera-toamna_1
Agricultura

Cum sa alegi folia de protectie pentru sere si solarii?

Distribuie mai departe

Solariile si serele sunt modalitati eficiente pentru a pastra culturile de plante si pentru a obtine o productie semnificativa. Acestea sunt folosite atat la nivel profesionist, cat si individual pentru productie proprie. In unele cazuri, serele si solariile joaca un rol important, deoarece produsele rezultate reprezinta o principala sursa de venit.

Foliile de protectie sunt utilizate inca de la sfarsitul secolului trecut, dar clasica folie de polietilena s-a bucura de o serie de modificari adaptate nevoilor particulare si care urmeaza standardele optimizarii care se vizeaza in prezent. Astfel, foliile ce se regasesc in topul cautarilor la ora actuala sunt fabricate din in trei straturi prin procedeul de coextrudare, la care se adauga diferiti polimeri si aditivi.

In prezent, au aparut diverse produse profesionale pe aceasta piata vasta. Alege magazine profesionale precum este NuOricum.ro. Gama diversa de folii de protectie pentru sere si solarii din portofoliul NuOricum.ro include folii pentru pereti, folii de mulcire, folii de acoperire etc.

De asemenea, se gasesc si o multitudine de accesorii pentru prinderea corespunzatoare a foliilor.  Foliile profesionale pentru protectie sunt esentiale pentru o buna productie, dar ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi asemenea articole pentru solariile si serele pe care le gestionezi?

*Rezistenta foliilor de protectie

Din cauza proceselor de degradare impuse de conditiile extreme ale vremii si de expunerea constanta la radiatiile UV, cei de la Nu Oricum recomanda foliile de polietilena termorezistente. Acestea se regasesc in categoria dedicata echipamentelor pentru sere si solarii pe NuOricum.ro. Spre deosebire de foliile simple din polietilena, care sunt sezoniere, acestea au o durata de viata intre doi si trei ani.

*Protectia impotriva condensului

Acesta este un alt aspect de care sa tii cont atunci cand alegi foliile de protectie pentru sere si solarii. In termeni de specialitate sunt cunoscute drept folii antipicurare. Picaturile apei formate din cauza condensului cresc riscul aparitiei diverselor boli ale plantelor, dar in acelasi timp le priveaza si de o expunere optima la lumina. Aditivii anticondens sunt special conceputi pentru a crea o pelicula pe suprafata foliei care va directiona picaturile de apa spre peretii laterali ai serelor si solariilor.

*Calitatea foliei de protectie

Ca orice alt material, aceasta la un moment dat se va deteriora. Fie ca este vorba despre tipul atasarii, diverse abraziuni sau de chimicalele si pesticidele utilizate in sere, folia de protectie trebuie schimbata pentru a obtine rezultate peste asteptari.

Pentru a afla mai multe despre durata de viata a unei folii de protectie trebuie sa consulti fisa tehnica si sa stabilesti si modalitatile de prindere a acesteia. Acest aspect fiind un factor esential care determina rezistenta in timp a protectiei optime.

Cat despre prinderea foliei, indiferent de tipul de folie este recomandat sa folosesti un set cu profil zincat simplu sau dublu in functie de necesitati. Foliile stratificate se pot prinde si cu cleme, aceste accesorii fac parte din portofoliul magazinului in diverse variante de dimensiuni si materiale.

Pe NuOricum.ro gasesti prezentate detaliile tehnice, cu detalii in amanunt, pentru fiecare produs in parte astfel incat investitia sa se dovedeasca a fi una ce creste productia si profitul pe o perioada indelungata.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *