inregistrare marca
Afaceri

Ce trebuie sa faci pentru reinnoire marci

Distribuie mai departe

inregistrare marcaInregistrarea unei marci poate insemna pentru orice om de afaceri de succes, sau care isi doreste sa devina de succes intr-un timp cat mai scurt, poate sa isi protejeze investitia mult mai bine prin intermediul unei inregistrari de marca, ceea ce ii va aduce mult mai multe beneficii in timp si in acelasi timp il va ajuta sa se dezvolte mai rapid.

O marca inregistrata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) are o valabilitate de 10 ani, ceea ce inseamna ca dupa 10 ani va trebui sa depui un dosar pentru reinnoire marci, pentru ca aceasta sa devina din nou valabila.

Pentru a reinnoi o marca deja inregistrata va trebui sa depui un dosar special pentru acest lucru. Dosarul va contine o serie de acte care iti vor fi utile si fara de care nu poti obtine reinnoirea. Intre acestea se numara datele titularului, numarul cu care marca a fost inregistrata, semnatura titularului, precum si dovada ca a fost efectuata plata pentru reinnoirea marcii.

E bine de stiut ca o marca nu poate fi inregistrata mai devreme de 3 luni inainte ca ea sa expire. In felul acesta ai posibilitatea sa incepi demersurile pentru a-ti proteja marca, inainte ca altcineva sa faca acest lucru inaintea ta. In acelasi timp, inainte ca OSIM sa aprobe dosarul pentru reinnoirea marcii, va trebui sa treaca o perioada in care ceilalti sa aiba posibilitatea sa depuna opozitii pentru inregistrarea marcii. In felul acesta, toti cei care constata anumite similaritati in privinta marcii, se vor putea opune pentru ca marca sa nu mai fie inregistrata. Aceasta este procedura legala.

Pe de alta parte, odata cu depunerea dosarului de reinnnoire, ai posibilitatea sa aduci anumite mici modificari pentru marca. Totusi, acestea nu trebuie sa fie modificari evidente, care ar putea aschimba structura vizuala. Un alt avantaj care vine odata cu reinnoirea marcii, inainte de expirarea valabilitatii ei, este aceea de excludere de sub marca a unor produse sau servicii sau de introducere a unora noi.

Important este ca tot ceea ce tine de inregistrare marci sa fie realizat de o echipa de avocati care cunoaste foarte bine domeniul si care te ajuta in orice moment cu raspunsurile de care ai nevoie, parcurge alaturi de tine pasii pe care ii ai de facut si in acelasi timp intampina evenimentele dificile cu solutii, care sa asigure in acelasi timp corectitudinea si eficienta rezultatelor pentru ca afacerea sa nu devina vulnerabila.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *